Galatasaray, Juventus'a konuk olacak

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin son 16 play-off etabı rövanş maçında yarın İtalya ekibi Juventus'a konuk olacak.

Haberler 24.02.2026 - 09:05 Son Güncelleme : 24.02.2026 - 09:05

Allianz Stadındaki karşılaşma TSİ 23.00te başlayacak. Mücadeleyi Portekiz Futbol Federasyonundan hakem Joao Pinheiro yönetecek.

Sarı-kırmızılılar, organizasyonun lig aşamasını 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 20. sırada tamamlayarak son 16 play-off etabına yükseldi.

Bu turun ilk maçında Juventusu 5-2 yenen Galatasaray, rövanş karşılaşmasında her türlü galibiyet ve beraberliğin yanı sıra 2 farklı mağlubiyet halinde Devler Liginde son 16 takım arasına kalacak. Üç farklı mağlubiyette maç uzayacak, 4 veya daha farklı yenilgide ise Juventus turu geçecek.

Sarı-kırmızılı ekip, son 16 turuna kalması durumunda İngiltere ekiplerinden Liverpool veya Tottenham ile eşleşecek.

- Galatasarayda eksikler

Galatasarayda üç futbolcu statü gereği forma giyemeyecek.

Arda Ünyay, Renato Nhaga ve Can Armando Güner, UEFAya bildirilen kadroda yer almadığı için yarınki maçta oynayamayacak.

- Dört oyuncu sınırda

Galatasarayda dört futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Senegalli Ismail Jakobs, Kolombiyalı Davinson Sanchez, Hollandalı Noa Lang ve Abdülkerim Bardakcı, yarın sarı kart görmeleri halinde sonraki turun ilk maçında forma giyemeyecek.

- Konyaspor mağlubiyetini unutturmak istiyor

Galatasaray, geçen hafta sonu Trendyol Süper Ligde TÜMOSAN Konyaspora 2-0 kaybettiği maçın ardından moral bulmaya çalışacak.

Sarı-kırmızılılar, Konyaspor yenilgisinin ardından Juventus karşısında turu geçerek, çıkışa geçmeyi amaçlıyor.

- Mario Lemina eski takımına karşı

Galatasarayın Gabonlu orta saha oyuncusu Mario Lemina, yarın eski takımına karşı oynayabilir.

Sarı kart cezası nedeniyle ilk maçta oynayamayan Lemina, yarın teknik direktör Okan Burukun görev vermesi durumunda eski takımına karşı forma giyecek.

Juventusta 2015-2017 yılları arasında forma giyen Lemina, İtalya ekibinde görev aldığı 42 maçta 3 gol attı.

- 12 senenin ardından son 16

Galatasaray, yarın turu atlaması halinde 12 sezon sonra yine bir Juventus zaferiyle UEFA Şampiyonlar Liginde son 16 takım arasına girecek.

Sarı-kırmızılı ekip, Devler Liginin 2013-2014 sezonunda İspanya devi Real Madrid, Juventus ve Danimarka temsilcisi Kopenhag ile B Grubunda mücadele etti.

Grubun son haftasında kar yağışı sebebiyle iki gün süren maçta Juventusu iç sahada 1-0la geçen Galatasaray, İtalya temsilcisinin önüne geçerek ikinci sırayı aldı.

Sarı-kırmızılılar, söz konusu sezonun grup aşamasını 2. sırada bitirdikten sonra son 16 turunda İngiltereden Chelseaye elendi.

- Juventus, son karşılaşmadan mağlup ayrıldı

İtalya devi Juventus, İtalya 1. Futbol Liginin (Serie A) 26. haftasında konuk ettiği Comoya 2-0 yenildi.

Allianz Stadında oynanan karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrılan Torino ekibi, 27. hafta öncesinde ligde 46 puanla 5. sırada yer alıyor.

- İtalya ekibi, 5 maçtır kazanamıyor

Juventus, çıktığı son 5 resmi müsabakada 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşadı.

Söz konusu dönemde ilk olarak İtalya Kupasında Atalantaya deplasmanda 3-0 mağlup olan Juventus, ligin 24. haftasında da iç sahada Lazio ile 2-2 berabere kaldı. Sonraki haftada ligde konuk olduğu Intere 3-2 kaybeden Torino ekibi, Şampiyonlar Liginde ise Galatasaraya deplasmanda 5-2 yenildi.

Son resmi maçında Comoya iç sahada 2-0 yenilen Juventus, söz konusu dönemde 6 kez rakip fileleri havalandırırken, 15 golü kalesinde gördü.

Ana Sayfaya Git