Galatasaray ligin ilk yarısında beklentileri karşılayamadı

Galatasaray son 2 yılın şampiyonu unvanıyla başladığı 2019-2020 sezonunun ilk yarısında performansıyla beklentileri karşılayamadı. Geride kalan 17 haftada 7 galibiyet, 6 beraberlik, 4 mağlubiyet alarak 27 puan toplayabilen sarı-kırmızılılar, en kötü lig başlangıçlarından birine imza attı.

Haberler 30.12.2019 - 01:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Galatasaray yeni sezona önemli transfer hamleleriyle balad. Sar-krmzllar kadrosunu Okan Kocuk, ener Özbayrakl, Jean Michael Seri, Adem Büyük, Jimmy Durmaz, Taylan Antalyal, Nzonzi, Lemina, Falcao, Babel, Andone ve Emre Mor ile güçlendirip adeta yeni bir takm yaratt. Geçen sezon yaanan 22nci ampiyonlukta pay sahibi olan Fernando, Onyekuru, Ndiaye, Diagne ve Mitroglou ile yollar ayrld.

Galatasaray sezonun ilk maçnda deplasmanda ligin yeni ekibi Yukatel Denizlispora 2-0 malup olarak balad. Sar-krmzllar 2nci haftada Türk Telekom Stadyumunda 60nc dakikada Babelin golüyle 1-0 öne geçmesine ramen 90+6da topu alarnda görüp ttifak Holding Konyasporla 1-1 berabere kald. 3üncü haftada deplasmanda Kayserisporu 3-2, 4üncü haftada Falcaonun golüyle Kasmpaay 1-0 yenen Galatasaray, kötü gidii bir nebze de olsun sonlandrd. 5inci haftada deplasmanda BtcTurk Yeni Malatyaspor karsnda yine 1-0 öne geçen ve ardndan çok sayda pozisyonu deerlendiremeyen Cim-Bom, 89uncu dakikada Guilhermenin golüyle 1 puana raz oldu. 6nc haftada evinde Fenerbahçe ile 7nci haftada da deplasmanda Gençlerbirlii ile golsüz berabere kalan Aslan, 8inci haftada ligin fla ekibi Demir Grup Sivassporu Andonenin etkili performansyla 3-2 malup etmeyi baard. 9uncu haftada kötü günler geçiren Beiktaa Vodafone Parkta 1-0 malup olarak rakibinin yeniden zirve yarna girmesini salayan sar-krmzllar, devamnda çaykur Rizesporu ve Gaziantep FKy 2-0lk skorlarla malup etti.

41 MAçLIK SER BOZULDU

Yeniden üst sralara ortak olmak isteyen Galatasaray, 12nci haftada evinde Medipol Baakehire 1-0 malup olarak hem zirve yarnda yara ald hem de evindeki 41 maçlk yenilmeme serisini noktalad. 13üncü haftada Trabzonspor deplasmanndan 1-1lik skorla 1 puan Nagatomonun 90nc dakikadaki golüyle alan Cim-Bom, 14üncü haftada stanbulda Muslerann kurtarlaryla devletii maçta Aytemiz Alanyasporu 1-0la geçmeyi baard. Ertesi hafta yine sahasnda oynayan sar-krmzllar, ligin son srasndaki MKE Ankaragücü karsnda 2-0 öne geçmesine ramen 88 ve 90+1de yedii gollerle trajik bir ekilde puan yitirdi. 16nc haftada Göztepe deplasmannda 2-1 yenilen Aslan, ilk yarnn son maçnda ise Türk Telekom Stadyumunda Antalyasporu 5-0 gibi farkl bir skorla malup ederek ikinci devreye biraz olsun umutlu girmeyi baard.

AVRUPADA HAYAL KIRIKLII

Türkiyeyi ampiyonlar Liginde en fazla temsil eden kulüp konumundaki Galatasaray, bu sezonki Avrupa performansyla ülke genelinde hayal krkl yaratt. Sar-krmzllar, Paris Saint Germain, Real Madrid ve Club Bruggeün yer ald grubu 2 puan ve eksi 13 averajla son srada tamamlad. Cim-Bom, 6 maçlk ampiyonlar Ligi maratonunda ilk golünü 5inci karlamasnda Club Bruggee kar bulabildi. Deplasmanda Real Madride 6-0, Paris Saint Germaine 5-0 kaybeden Aslan, grupta üçüncü sray alp yoluna UEFA Avrupa Liginden devam etme ansn ise evinde Club Bruggeden yedii son dakika golüyle rakibiyle 1-1 berabere kalarak yitirdi.

TÜRKYE KUPASINDA YOLUNA DEVAM EDYOR

Ziraat Türkiye Kupasnn son ampiyonu Galatasaray, bu sezon organizasyona 5inci turdan katld. Evindeki ilk Tuzlaspor maçn sürpriz biçimde 2-0 kaybederek taraftarlarna büyük ok yaatan sar-krmzllar, deplasmandaki mücadeleyi 4-0 kazanp son 16 turuna yükseldi.

Ana Sayfaya Git