Galatasaray, Süper Lig'de "kayıplarda"

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında deplasmanda Sivasspor'a 1-0 yenilen sarı-kırmızılı ekibin ligdeki galibiyet hasreti 5 maça çıktı.

Haberler 15.12.2021 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

STANBUL (AA) - EMRAH OKTAY - Spor Toto Süper Ligin 16. haftasnda deplasmanda Demir Grup Sivasspora 1-0 yenilen Galatasaray, üst üste 5. lig maçnda puan kayb yaad.

UEFA Avrupa Liginde Lazio, Olimpik Marsilya ve Lokomotiv Moskovann yer ald gruptan lider çkan sar-krmzl ekip, Süper Ligde ise istedii performans sergileyemiyor.

Lige GZT Giresunspor ve Ataka Hatayspor galibiyetleriyle balayan Galatasaray, sonrasnda Kasmpaa ve Trabzonspor ile berabere ayrld. Ardndan arka arkaya Aytemiz Alanyaspor ve Yukatel Denizlispora malup olan sar-krmzllar, 4 maçlk galibiyet hasreti çekti.

Bu kötü seriden sonra Göztepe, çaykur Rizespor ve ttifak Holding Konyasporu yenerek çka geçen Galatasaray, bu iyi performans son 7 haftaya yanstamad. Ligin 10. haftasndaki Beikta derbisiyle balayan süreçte sar-krmzl ekip sadece 1 kez kazanabildi. 11. haftada Gaziantep FKyi yenebilen Cimbom, Beikta ve Fenerbahçe derbilerinin yan sra Demir Grup Sivasspora malup olurken, VavaCars Fatih Karagümrük, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ve Altay ile berabere kald.

Galatasaray, ligdeki son 5 karlamada sadece 3 puan toplayabilirken, 12 puan rakiplerine kaptrd.

- Liderin 16 puan gerisine dütü


Galatasaray, Spor Toto Süper Ligde lider Trabzonsporun 16 puan gerisinde kald.

Bordo-mavili ekibin Fraport TAV Antalyaspora yenilerek namalup unvann kaybettii haftada Sivasspora malup olan sar-krmzl ekip, puan farkn kapatma ansn kullanamad.

Terimin yokluunda galibiyet alamad

Galatasaray, Fatih Terimin cezas nedeniyle saha kenarnda yer alamad son 3 maçtan galibiyet çkaramad.

Ligin 13. haftasndaki Fenerbahçe derbisinde ihraç edilen ve toplamda 6 maçlk cezas bulunan Terim, Yeni Malatyaspor, Altay ve Sivasspor maçlarnda cezasnn 3 maçlk bölümünü doldurdu.

Galatasaray, yardmc antrenörler Necati Ate ve Selçuk nan yönetiminde çkt müsabakalarda Yeni Malatyaspor ve Altay ile berabere kalp, Sivasspora malup oldu.

- Son 11 sezonun en kötüsü

Galatasaray, 16. haftalar itibaryla Süper Ligde son 11 sezonun en kötü performansn sergiliyor.

Ligde bu sezon 16 karlamada 6 galibiyet, beer beraberlik ve yenilgi yaayan sar-krmzllar, 23 puan toplayabildi. Cimbom bu performansyla 16. haftasn 20 puanla geçtii 2010-2011 sezonunun ardndan en kötü istatistiine imza att. Sar-krmzl takm, 2010-2011 sezonunu 8. tamamlayabilmiti.

Galatasaray, bu süreçte en kötü averaja sahip olduu sezonu da geçiriyor. Bu sezon 21 kez rakip fileleri havalandran sar-krmzl takm, kalesinde 20 gole engel olamad. Fatih Terimin örencileri, 1 averajla ilk 16 haftalar itibaryla son 11 sezonun en olumsuz grafiini çizdi.

Ana Sayfaya Git