Galatasaray'ın yeni hocasını tanıyalım

Savunmada İtalyan'ların başta gelen Paolo Montero, Lilian Thuram, Ciro Ferrara, , Gianluca Zambrotta, Giorgio Chiellini ve Fabio Cannavaro gibi isimler ile Juventus defasında forma giydi.

Haberler 15.02.2017 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Splitte hocala balad, Paokta çalp, Karabükspora geldi, oradan da Cim-Boma.Tudor, Lippi, Ancoletti ve Capello gibi teknik adamlar ile de çalt.

Galatasarayda Hollandal teknik adam Jan Olde Riekerinkin yerine takmn bana getirdii yeni isim olan Hrvat Teknik Adam Igor Tudor 1978 ylnda Splitde dodu. 1995 ylnda profesyonel olarak memleketinin takm Hajduk Splitde futbola balayan Tudor, stoper mevkinde gösterdii baarl performansn ardndan 1998 ylnda talyan devi Juventusa transfer oldu. 3 yln geçirdii Hajduk Split formas ile 58 maça çkan Tudor 5de gol att.

JUVENTUS KARYER

Hajduk Splitde geçirdii 3 yln ardndan Juventusa giden Tudor, futbolculuk kariyerinin en baarl dönemini burada geçirdi. 2002 ylnda ülkesi Hvatistanda yln futbolcusu seçilen Tudor, Siyah-Beyazl takmn formasn 8 yl giydi.

Bu dönem boyuncu bir çok ciddi sakatlklarda geçiren Tudor yinede dünyaca ünlü defans oyuncular ile partner oldu. Paolo Montero, Mark Luliano, Gianluca Pessotto, Lilian Thuram, Ciro Ferrara, Alessandro Birindelli, Nicola Legrottaglie, Gianluca Zambrotta, Jonathan Zebina, Giorgio Chiellini ve Fabio Cannavaro gibi isimler ile Juventus defasnda forma giyen Tudor, Lippi, Ancoletti ve Capello gibi teknik adamlar ile de çalt. Juventusta toplam 111 maçta forma giyen Tudor 15de gol att. Tudor, Juventus ile 2 Serie A ampiyonluu, 1 Serie B ampiyonluu , 2de talya Süper Kupas kazand.

AIR SAKATLIK GEçRD VE 30 YAINDA BIRAKTI

2004 ylnda geçirdii ar sakatlk sonras 2005 ylnda Sienaya kiralanan Tudor burada geçirdii 2 yln ardndan talyada yaanan ike skandal sonras küme düürülen takm Juventusa geri döndü. Ancak yaad sakatlklardan dolay Juventusta forma giyemeyen Tudor, 2007 ylnda sözlemesinin bitii ile birlikte futbolculuk kariyerine balad Hajduk Splite geri döndü. Ancak bileinde yaad sakatlk devam ettii için futbolculuk kariyerine 30 ya gibi erken bir dönemde son verdi ve jubilesini yapt.

Tudor her ya kategorisende formasn giydii Hirvatistan Milli Takm ile toplam 55 maça çkt ve 3 gol kaydetti. 1998 Dünya Kupasnda 3. olan Hrvat Milli Takmnnda parçasyd.

TEKNK DREKTÖRLÜK KARYER

2009 ylnda futbolu brakt Hajduk Splite teknik direktör Edoardo Rejann yardmcs olarak göreve balayan Igor Tudor, 2010 ylnda Rejann Lazionun bana geçmesi ile görevinden ayrlmak zorunda kald.

2012-2013 sezonunda ise tekrardan Hajduk Splite geri dönen Hrvat Teknik Adam bu sefer ise U-17 takmn bana getirildi. 2013 Nisan aynda Hajduk Splitin bana Teknik Direktör olarak geçen Tudor takm ile Hrvatistan Kupasn kazand. 2015 ylnda ubat aynda Hajduk Splitteki görevinden istifa eden Tudor, yaz döneminde ise Yunanistan Ligi takmlarndan PAOKun bana geçti. 3 yllk sözleme imzalad PAOK ile istenilen sonuçlar alamamas sebebi ile 2016 ylnda takmdan ayrld ve Türkiye Süper Ligine yükselen Kardemir Karabüksporun bana geçti. Karabükspora özellikle büyük takmlara kar oynatt baarl futbol ile dikkat çeken Hrvat teknik adam toplam 21 maçta 8 galibiyet ,3 beraberlik ve 10da yenilgi ald.

Ana Sayfaya Git