Galatasaray’ın yeni teknik direktörü Igor Tudor kimdir?

Galatasaray’da haftasonu Kayserispor mağlubiyeti ipleri koparmış ve Riekerink ile yollar ayrılmıştı. Daha önce de Salı gününe kadar yeni teknik direktörün belirleneceği söylenmişti. Sarı Kırmızılı takımın yeni teknik direktörü belli oldu. Galatasaray’da boşalan teknik direktörlük koltuğuna Karabükspor’u çalıştıran Igor Tudor getirildi. Peki, Igor Tudor kimdir, kariyeri?

Haberler 14.02.2017 - 13:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Galatasarayda haftasonu Kayserispor malubiyeti ipleri koparm ve Riekerink ile yollar ayrlmt. Daha önce de Sal gününe kadar yeni teknik direktörün belirlenecei söylenmiti. Sar Krmzl takmn yeni teknik direktörü belli oldu. Galatasarayda boalan teknik direktörlük koltuuna Karabüksporu çaltran Igor Tudor getirildi. Peki, Igor Tudor kimdir, kariyeri?

Haftasonunda alnan Kayserispor malubiyeti barda taran son damla oldu. Jan Olde Riekerink ile yollar ayran Sar Krmzl yönetim, Galatasaray taraftarlarnn da ilk gözdesi Karabüksporu çaltran Igor Tudor ile anlat.

Saat 14:00teki Yönetim Kurulu toplants öncesinde Karabükspor Teknik Direktörü Igor Tudorin artlarn örenip yönetime sunmak isteyen Sportif A idarecileri, Hrvat teknik adamn menajeriyle bir araya geldi. Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, Igor Tudorun menajeri ve kendisi ile 1.5 yllna anlama salad. Peki, Igor Tudor kimdir?

IGOR TUDOR KMDR?

Igor Tudor; 16 Nisan 1978 doumlu Hrvat futbolcu ve teknik direktördür. Süper Lig takmlarndan Kardemir Karabüksporun teknik direktörlüünü yapmaktadr.

1995 ylnda Hajduk Splitde stoper mevkisinde oynamaya balamtr. 58 maçta 5 gol atmtr. 1998 ylnda Juventusun dikkatini çekmi ve bu takma transfer edilmitir. 2004te AC Sienaya kiralanmtr. 2006 ylnda tekrar Juventusa gelmitir. 1997 ylnda ilk kez Hrvatistan Mill Futbol Takmna seçilmitir. Juventus tekrar Serie Aya yükselince Hajduk Split takmna yollanmtr ve orada kariyerini noktalamtr. 2013 ylndan 2016 ylna kadar Hajduk Splitin teknik direktörlüünü yapan Tudor, 2016/17 sezonu öncesinde Kardemir Karabükspor ile anlamaya varmtr. Tudor 14 ubat 2017 tarihinde Galatasarayn teknik direktörlüüne getirildi.

Ana Sayfaya Git