Galatasaray'a bir dünya yıldızı

Sarı-kırmızılıların transferi için görüşmelere başlandığını duyurduğu Kolombiyalı futbolcu Radamel Falcao, üst düzey takımlarda skorer kimliğiyle önemli başarılara imza attı.

Haberler 02.09.2019 - 12:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Galatasarayn transferi için görümelere balandn duyurduu ve bugün stanbula gelecek Kolombiyal yldz futbolcu Radamel Falcao, kariyerinde üst düzey takmlarda skorer kimliiyle önemli baarlar yaad.

Eski futbolcu Radamel Garciann olu olan Radamel Falcao Garcia Zarate, Kolombiyann Santa Marta kentinde 10 ubat 1986da dünyaya geldi.

smini babasnn idolü olan eski Brezilyal futbolcu Paulo Roberto Falcaodan alan Kolombiyal oyuncu, futbol kariyerine ülkesinde Lanceros Boyaca takmnda balad.

Arjantinin River Plate ekibi tarafndan 15 yanda transfer edilen Falcao, bu takmda gösterdii baarl performansla dikkatleri üzerine çekti. Güney Amerikadaki transfer piyasasnda söz sahibi olan takmlardan Portekizin Porto ekibi, 2009 ylnda Kolombiyal futbolcuyu kadrosuna dahil etti.

- Portoda yldz parlad

Radamel Falcao, iki sezon formasn giydii Portoda sergiledii performansla Avrupada büyük kulüplerin radarna girdi.

Portoda ilk sezonunda 43 müsabakada 34 kez alar havalandran Kolombiyal futbolcu, ikinci sezonunda ise 42 karlamada 38 gol kaydetti.

Falcao, Porto ile özellikle UEFA ampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligindeki skorer kimliiyle öne çkt. UEFA ampiyonlar Liginde 2009-2010 sezonunda çkt 8 müsabakada 4 kez topu filelere gönderen Kolombiyal futbolcu, 2010-2011de ise UEFA Avrupa Liginde tarihi bir sezon geçirdi. Radamel Falcao, Portonun mutlu sona ulat UEFA Avrupa Liginde elemeler dahil 16 müsabakada 18 gol atarak takmnn ampiyonluunda barol oynad.

- Atletico Madride baarlarn sürdürdü

Radamel Falcao, 2011 ylnda 40 milyon avro bonservis bedeliyle spanyann Atletico Madrid ekibine transfer oldu.

spanyol ekibinde 2 sezon forma giyen Kolombiyal futbolcu, Portoda yakalad çk burada da sürdürdü.

Falcao, Atletico Madriddeki ilk sezonunda UEFA Avrupa Ligi ile UEFA Süper Kupa ampiyonluklar yaad. Falcao, ngiliz ekibi Chelsea ile oynanan UEFA Süper Kupa maçnda 3 kez topu alara göndererek, hat-trick yapt.

Yldz futbolcu, spanyol ekibinde ilk sezonunda 50 maçta 36, ikinci sezonunda ise 41 müsabakada 34 gol atma baars gösterdi.

- Monaco, 60 milyon avro ödeyerek ald

Fransz ekibi Monaco, Radamel Falcaoyu 2013 ylnda 60 milyon avro bonservis bedeliyle renklerine balad.

Monacodaki ilk döneminde eski performansnn gerisinde kalan Falcao, 2014-2015te Manchester United, 2015-2016 sezonunda ise Chelseaye kiraland.

ngiltere kariyerinde beklenenin altnda kalan Kolombiyal futbolcu, iki sezonluk ayrln ardndan tekrar Monacoya döndü.

Fransz ekibinde yeniden eski baarl günlerine dönen Falcao, 2016-2017 sezonunda 42 maçta 30, 2017-2018de 35 müsabakada 24, geçen sezon ise 39 karlamada 16 gol kaydetti.

- 472 maçta 279 gol

El Tigre (Kaplan) lakapl Radamel Falcao, kulüp kariyerinde çkt 472 müsabakada 279 kez alar havalandrd.

River Plate ile bir kez lig ampiyonluuna ulaan Falcao, Portoda bir UEFA Avrupa Ligi, bir lig, 2 Portekiz Kupas ile 2 Portekiz Süper Kupas ampiyonluu yaad.

Kolombiyal futbolcu, Atletico Madrid ile de birer UEFA Avrupa Ligi kupas, UEFA Süper Kupa ve spanya Kral Kupas kaldrd. Falcao, Monacoda ise bir kez lig ampiyonluu gördü.

Golcü futbolcu, Kolombiya A Milli Takm kariyerinde ise 89 karlamada 34 kez topu filelere gönderdi.

- Galatasarayda yeni bir dünya yldz

Radamel Falcao, Galatasarayda forma giyen dünyaca ünlü yldz futbolcular arasndaki yerini alacak.

Kolombiyal futbolcu, kariyerlerinde büyük takmlarda görev alarak önemli baarlar yaayan Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Mario Jardel, Claudio Taffarel, Frank de Boer, Didier Drogba, Wesley Sneijder, Harry Kewell, Milan Baros ve Hamit Altntop gibi sar-krmzl formay giyecek.

Ana Sayfaya Git