Galatasaray'da olağan divan kurulu toplantısı yapıldı

Başkan Yardımcısı Yusuf Günay: Yapılanların takdir edilmesini bekliyoruz.

Haberler 11.07.2019 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Galatasaray Kulübünün olaan divan kurulu toplants Ali Sami Yen Spor Kompleksindeki Özhan Canaydn Salonunda gerçekletirildi.

Güncel konularla ilgili yönetim kurulu adna Bakan Yardmcs Yusuf Günay açklamalarda bulundu.

Yönetim olarak ilk günden bu yana yapsal sorunlar çözmek için çaltklarn belirten Yusuf Günay, Galatasarayn bütün sorunlarn teker teker yönetim kurulu tarafndan daha önce olmad gibi masaya yatryoruz ve geldiimiz nokta da ortada. Galatasaray idari, mali ve sportif açdan dier rakiplerimizin önüne geçmi durumda. dari, mali ve sportif olarak Galatasarayn tkand noktada bir erken seçim yapld. Bu seçimde kimse aday olmad. Mustafa Cengiz ve ekibi seçimi aldktan sonra önlerindeki iki temel sorun; UEFAda men edilmek meselesi, dieri de sermaye artrm meselesi. Bunlar halledilerek, Galatasarayn geçen sezon baarsnn en temel esas salanm oldu. Son sezonda 18. Türkiye Kupas, 22nci lig ampiyonluunu ald. Bunu da mali artya geçerek yapt. Bu Türkiyenin mevcut ekonomik artlarda baardr. Bunun takdir edilmesini bekliyoruz. Tüzük deiiklii konusunda ben 1 haftadr çalyorum. Galatasaray camiasnn tüzük deiikliine ihtiyac var. Bizim gündemimizde bu var dedi.

Divan Bakan Eref Hamamcolunun Bakan Mustafa Cengiz ve kinci Bakan Abdurrahim Albayrakn divana katlmamasyla ilgili söylediklerine cevap veren Günay, Bakanmz Mustafa Cengiz gerçekten youn çalma temposu altnda. Mali konularda ve transfer görümelerine devam ediyor. kinci bakanmz da ayn ekilde eklinde konutu.

Seçimde vaat ettikleri bütün konular göz ard etmediklerini vurgulayan Günay, Teknokent konusunda bakanla bavurduk. Üniversiteler ile ilgili görümeler devam ediyor. Galatasaray Üniversitesi, stanbul Üniversitesi, Cerrahpaa Üniversitesi ile görütük. Bir üniversite ile yasal olarak ortak zorundayz dedi.

Kemerburgazda yaplacak tesisleri için de Yusuf Günay, Bizden önceki yönetim tarafndan yaplm sözleme var. Bu sözleme ile Galatasaray, Florya ve Rivay veriyor. Bunu gelir paylam esasnda bir anlama yapyor. Belli bir öngörüye dayanyor. u ana kadar sözlemedeki öngörüler gerçeklemi deil. Bu bizim yönetimimizin neden olduu problem deil. Buna ramen sözleme gereini yerine getirme adna elimizden geleni yapyoruz. Kemerburgaz 101 dönümlük bir arazi. Bize tahsis edildii günden bugüne her hafta ilgili mercilerle konuuyoruz. Bunun için kanun çkt. Bizim elimizde olmayan eyler bunlar. Bu gerçek ki Florya ve Riva konusundaki sözlemelerdeki ön görüler gerçeklemeyecek belli. Biz yönetim olarak Galatasaray için en iyisini yapacaz. u anda verilmi karar yok ifadelerini kulland.

Mecidiyeköydeki arazi için Teknokent olarak bavurduklarn söyleyen Yusuf Günay, Otel için yaplan bavurular var. Hiçbir ekilde Galatasaraya gelir getirecek bir teklif, otelden beklediimiz, umduumuz herhangi teklif maalesef yok. Hatta reklam alnabilir mi diye aratryoruz. çok amaçl spor salonu büyük bir mali kaynak gerektiren bir yatrm. Ekonomik artlar ortada. Sponsorlar güçlükle bulunuyor. çok amaçl spor salonunda çok fazla bir ümit ortada gözükmüyor. Bunu herkes bilsin eklinde konutu.

Öte yandan Yusuf Günay, Galatasaray Adasndaki hukuki sürecin devam ettiini ifade etti.

Yarn görülecek tedbir davas hakknda da konuan Yusuf Günay, 23 Mart 2019 genel kurulda bir ibraszlk oldu. Biz bunu hiçbir ekilde problem etmedik. Bir ayrtrma amac olarak kullanmadk. Sadece demokratik, hukuki hakkmz kullanarak dava açtk. O da Yargtay Hukuk Genel Kurulu var. Diyor ki idari ibraszlk gibi bir ey yoktur. Böyle bir karar alnrsa, hukuka aykrdr. Ben de Galatasaray Spor Kulübü Genel Kurulunun hukuka aykr karar almasn engellemek adna bavurdum. O hafta Galatasaray tarihinin en önemli olaylarndan bir tanesini yaptk. Hiçbir kimseye de sitem etmedik. Bu tedbir kararlarnn kaldrlmas için ya da ilave tedbirler için arkadalarmz mahkemelere gitti. Her söylemde u var; Galatasaray için ampiyonluk önemli deil, teamüller önemli. Galatasaray için teamüller tabii ki önemli ama ben 22. ampiyonluk için gurur duyuyorum. çok mutlu oluyorum, bu da önemli. Galatasaray yönetim kurulunun yetkilerini kullanmasn diye mahkemeye gitmek hangi akla hizmettir. Yarn bir duruma var. Hukuk ne diyorsa hepimiz için balaycdr. Bu konuyu çok fazla konumak doru deildir diye konutu.

Ana Sayfaya Git