Galatasaray'da seçim iptal edildi! Gözler Burak Elmas'ta...

30 Nisan’da yeni başkanını seçmeye hazırlanan sarı kırmızılılara mahkemeden ihtiyati tedbir kararı geldi. Genel kurul üyesi Fırat Develioğlu’nun başvurusunu değerlendiren İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi, seçimin tedbiren durdurulmasına karar verdi. Bu gelişme üzerine başkan Burak Elmas hem ekibi hem de adaylarla olağanüstü bir görüşme yaptı ve yürütmeyi durdurma kararı için karşı dava açtı.

Haberler 21.04.2022 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

G.Sarayda 30 Nisanda yaplaca açklanan Olaanüstü Seçimli Genel Kurul iptal edildi. Sar krmzllarn genel kurul üyesi Frat Develiolunun seçimin iptaline yönelik 10. Asliye Hukuk Mahkemesine bavurarak dava açmasnn ardndan mahkeme ihtiyati tedbir karar ald ve ay sonunda yaplmas planlanan seçimler iptal oldu. Bu gelime üzerine Galatasaray Bakan Burak Elmas harekete geçti ve dün karar resmi olarak iletilir iletilmez yönetim kurulu üyeleri ile görütü. Ardndan Elmas kulüp avukatlar ile de görü al veriinde bulundu.

Kulübün itiraz cuma görüülecek

Yaplan deerlendirmelerden sonra Burak Elmas seçim takviminin aksamamas adna önemli bir adm att ve kulüp yürütmeyi durdurma karar için kar dava bavurusunda bulunduunu resmi internet sitesinden açklad.. Mahkeme Galatasarayn yapt itiraz cuma günü deerlendirecek. Yaanan bu gelimelerin ardndan sar krmzllarn bakan dün akam saatlerinde NEF Stadyumunda bakanla adaylklarn resmen açklayan Metin Öztürk ve Eref Hamamcolu ile birlikte Divan Kurulu Bakan Aykutalp Derkan ile de bir araya gelip görü alveriinde bulundu.

Bütün ihtimaller masada

Bu yaananlar sonrasnda sar krmzl camiada herkes imdi ne olacak? sorusunun yantn aryor. Kulübün itiraz kabul edilirse normal takvim ileyecek. htiyati tedbir karar kaldrlmazsa 30 Nisanda seçim yaplamayacak. G.Sarayn en ksa sürede seçim yapmas ise bakan Burak Elmas ve yönetimin kararna kalm olacak! Sar krmzllarda Elmas ekibi ile istifa ederse Galatasaray 1 ay sonra yani mays ay içinde yeni bakann seçebilecek. Bu durumda Burak Elmas ibra olmad için yine aday olamayacak. stifa karar çkmazsa mevcut yönetim görevine devam edecek.

MEHMET HELVACI (G.SARAYIN ESK 2. BAKANI): SEçiME EN ERKENMAYISTA GiDEBiLiR

Galatasaray Kulübü Bakan Burak Elmasn, böyle bir karar alnd için seçim karar gündemini iptal edeceini zan-netmiyorum. Niyet okumayalm elbette! Galatasaray Kulübü Bakan gereini söyleyecektir. Pek ihtimal vermesem de, belki sayn bakan Seçim yapmyo-rum diyecektir. Artk bu karar sonrasnda Galatasarayda seçim takvimi deiecek ve yeniden balayacak. Galatasaray tüzüüne göre bakan Burak Elmas ve yönetimi görevini brakrsa 1 ay içinde yani mays aynda kulüp seçime gidebilir.

RFAN AKTAR (G.SARAYIN ESK DVAN BAKANI): ELMAS DORU OLANKARARI VERECEKTR

Galatasaray Kulübü Bakan Burak Elmas, ekibi ile bu karar inceleyip kulüp menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapacaktr. Sayn bakan ortaya çkan ibraszlk sonrasnda hemen seçim karar almt. Etik olarak da doru olan yapt. Ancak mahkeme bu ibraszl ortadan kaldrm. Galatasaray Kulübü Bakanna tavsiye vermemiz doru olmaz. Kulübün önemli hukukçular ile görüüp sayn Elmas en doru karar alacaktr.

Ana Sayfaya Git