Galatasaray'da transfer çalışmaları sürüyor

Sarı-kırmızılı kulüpte teknik direktör olarak Riekerink'le devam etme fikri ağırlık kazanırken, yardımcı antrenörlüğe getirilen Ayhan Akman da Hollandalı teknik adamla çalışmaya başladı.

Haberler 27.06.2016 - 10:32 Son Güncelleme : 27.06.2016 - 10:32

Galatasaray Futbol Takımının yeni sezon öncesi planlamaları yoğun bir şekilde devam ederken, teknik direktör olarak Jan Olde Riekerinkle devam edilmesi görüşü de ağırlık kazandı.

Sarı-kırmızılı kulübe altyapı sorumlusu olarak gelen ve Mustafa Denizlinin istifasının ardından A takımın başına geçirilen Hollandalı çalıştırıcı, Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğuyla kendisini ispat ederken, son dönemdeki gelişmeler de Riekerinkin yeni sezonda takımın başında devam edeceği fikrine ağırlık kazandırdı.

Riekerinkin raporları ve talepleri doğrultusunda yeni sezon planlamalarını yapan sarı-kırmızılı yönetim, Ayhan Akmanı yardımcı antrenör olarak Hollandalı çalıştırıcının yanında göreve başlattı.

Telles ve Brumada son durum

Galatasarayda, geride kalan sezonu İtalyanın Inter takımında kiralık olarak geçiren Alex Telles ile İspanyanın Real Sociedad ekibinde yine kiralık olarak tamamlayan Brumanın durumları, yavaş yavaş netlik kazanıyor.

Sarı-kırmızılı kulüp yetkililerinden alınan bilgiye göre, Portekizin Porto ekibiyle Telles için yapılan transfer görüşmelerinde sona yaklaşıldı. Porto Kulübünün önerdiği 6,5 milyon avroluk teklife karşılık, Galatasarayın 7,5 milyon avro talebinde bulunduğu, pazarlığın kısa zamanda sonuçlanabileceği aktarıldı.

Öte yandan, Galatasarayda beklentileri karşılayamayan ve Real Sociedadda da iyi bir performans ortaya koyamayan Portekizli genç oyuncu Brumaya, Hollanda ekibi PSV Eindhovenın ilgisi sürüyor. Hollanda ekibinin yaptığı ilk teklifin, Galatasaray yönetiminin beklentilerini karşılamaktan çok uzak olduğu, PSV Eindhovendan bazı yetkililerin yeni bir teklifle yakın zamanda İstanbula gelecekleri bildirildi.

Kulüp yetkilileri, PSV Eindhovenın talip olmasına karşın, teknik direktör Jan Olde Riekerinkin Brumaya şans vermek istediğini ve oyuncunun yeni sezonda takımda kalma olasılığının yüksek olduğunu ifade etti.

Ayrıca, bir sezon daha mukavelesi olmasına karşın kulüpten yeni sözleşme isteyen Aurelien Chedjou konusunda da belirsizlik sürüyor. Yeni mukavele talebi reddedilen oyuncunun menajerine, kulüp arayışına girebilecekleri ve istedikleri bonservis bedeline ulaşılması halinde Chedjounun gidebileceği iletildi.

Karar günü 28 Haziran Salı

Galatasarayda transfer açısından önemli kararlar, 28 Haziran Salı günü alınacak.

Kulüpte salı günü gerçekleştirilecek yönetim kurulu toplantısında, takımdan gönderilmesi ve transfer edilmesi planlanan oyuncularla ilgili kararlar verilerek, bu yönde çalışmalara başlanacak. Bu toplantıda alınacak kararlara göre de kulüp yetkilileri, transfer çalışmaları için Avrupaya gidecek.

Ana Sayfaya Git