Galatasaray'da yaprak dökümü

Galatasaray Futbol Takımı'nda yeni sezon öncesi yaprak dökümü yaşanıyor.

Haberler 14.07.2018 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sar-krmzl kulüp, geride kalan sezon takmn sözlemeli oyuncular arasnda yer alan 9 isimle yeni sezonda devam etmeme karar ald.

Mukavelesi sona eren 7 isme yeni sözleme önermeyen sar-krmzl ekip, 1 oyuncusunu satp, 1 oyuncusuyla ise anlaarak yollarn ayrd.

- Yedi oyuncuya yeni mukavele yok

Sözlemeleri sezon sonu itibaryla biten 7 futbolcuya yola devam edilmedi.

Sar-krmzl kulüp, Koray Günter, Hakan Balta, Yasin Öztekin, Iasmin Latovlevici, Umut Gündoan ve Eray can ile kiralk kontrat sonlanan kaleci Cedric Carrassoyla vedalat.

Bu isimlerden Koray Günter, talyann Genoa takmna, Umut Gündoan ise Boluspora transfer olurken, dier oyuncular henüz yeni bir takmla kontrat yapmad.

- Sözlemesi süren 2 isim ayrld

Galatasaray, yeni sezon öncesi mukavelesi bulunan 2 oyuncusuyla yollarn ayrd.

Geride kalan sezonu Belçika ligi ekiplerinden Standard Liegede kiralk olarak geçiren Luis Pedro Cavanda, 2,4 milyon avro bonservis karlnda bu ekibe satld.

Sar-krmzl ekibe 2013-2014 sezonu devre arasnda transfer olan ancak A takm formasn hiç giyemeyen sviçreli oyuncu Endoan Adilinin sözlemesi ise anlalarak feshedildi.

Oyuncunun, 2018-2019 futbol sezonundaki 1 milyon 120 bin liralk alacann 620 bin lirasndan feragat ettii, kendisine ise 500 bin lira ödeme yapld kaydedildi.

- Tark ve Tolgann durumu belirsiz

Galatasarayda Tark çamdal ve Tolga Ciercinin takmdaki gelecei ise belirsizliini koruyor.

Transfer maliyeti ve beklentilerin çok altndaki performansyla gündem olan Tark çamdala takm bulunmas için çaba sarf edilirken, oyuncunun bu sezon alaca 1 milyon 605 bin avroluk garanti ücret ileri zorlatryor.

Sezonun son bölümünde arlar olduu gerekçesiyle maçlara çkmayan ve teknik direktör Fatih Terimin gözünden düen Tolga Cierci ise kamp çalmalarna da götürülmedi. Yllk 2 milyon avro garanti ücreti bulunan Tolga için nasl bir yol izlenecei merak konusu.

Her iki oyuncunun da sözlemeleri, 2019 yl mays ay sonu itibaryla bitecek.

Öte yandan, 9 oyuncusuyla yola devam etmeyen Galatasarayda Yuto Nagatomonun bonservisi alnrken, Ryan Donkun sözlemesi uzatld, Mudat çelik ve Nijeryal futbolcu Henry Onyekuru ise kadroya dahil edilen isimler oldu.

Ana Sayfaya Git