Galatasaray'dan transferde büyük operasyon

Süper Lig'de yaz transfer döneminin en hareketli takımlarında olan Galatasaray, tamamı yabancı 10 oyuncu alarak kadrosunu önemli ölçüde yeniledi.

Haberler 10.09.2017 - 15:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son dönemde alnan baarsz sonuçlarn ardndan, teknik direktör Igor Tudor yönetiminde bir kadro revizyonuna giden sar-krmzl ekip, yaz transfer dönemini, Bafetimbi Gomis, Younes Belhanda, Sofiane Feghouli, Fernando Reges, Badou Ndiaye, Maicon Pereira Roque, Mariano Ferreira Filho, Iasmin Latovlevici, Cedric Carrasso ve Jason Denayerle sözleme imzalayarak kapatt.

Sar-krmzllar, kadroda 14 yabanc oyuncu bulundurma hakknn tannmas sonras, tarihinde ilk kez tüm transfer tercihlerini yabanc futbolculardan yana kulland.

Galatasaray Kulübü, en yüksek bonservisi bedelini 8 milyon avroyla Belhanda için Dinamo Kieve verirken, Ndiaye için Osmanlspora 7,5 milyon avro, Maicon için de Sao Paoloya 7 milyon avro ödeme yapt. Bu 3 oyuncu için eski kulüplerine toplam 4,5 milyon avroya kadar perfomans primi ödeme taahhüdünde de bulunuldu.

Sar-krmzl ekibin yeni transferlerde yllk en yüksek garanti ücret verecei isim Feghouli oldu. Cezayirli oyuncunun bu sezon maç ba ve performans pirimi ödemeleri hariç elde edecei garanti gelirin 3 milyon 850 bin avro olaca duyurulurken, onu 3 milyon 350 bin avroyla Belhanda ile Gomis, 3 milyon avroyla da Fernando takip etti.

- Feghouli transferi uzun zaman ald

Galatasarayn ngiltere Premier Lig ekiplerinden West Ham Uniteddan kadrosuna katt Cezayirli oyuncu Sofiane Feghouli, uzun bekleyiin ardndan takma dahil oldu.

Sar-krmzl ekiple prensip anlamasna varmasna karn, eski kulübünden alacaklarn tahsil edebilmek için bekleyie giren Feghouli, sonunda stanbula ayak bast.

West Ham Uniteda bonservisi için 4 milyon 250 bin avro ödenen 27 yandaki oyuncuyla, her bir sezon 3 milyon 850 bin avro garanti ücret karl 5 yllk mukavele imzaland.

Feghouli ayrca, onuncu ve yirminci resmi maçlarna çktnda 75er bin avro, ampiyonlar Liginde grup aamasna kalnan her bir sezon için 200 bin dolar, UEFA Avrupa Liginin kazanlaca her bir sezon için de 100 bin dolar daha baar priminin sahibi olacak.

- Belhanda, Galatasaray için Türkiyede

Montpelilerde oynad dönemde Fenerbahçenin transfer etmek için youn çaba sarf ettii ancak Dinamo Kieve kaptrd Younes Belhanda, Galatasaray formas giymek için Türkiyenin yolunu tuttu.

Dinamo Kieve 8 milyon avro bonservis ve ileriye dönük maksimum 2 milyon avroya kadar da performans ödemesi yapma taahhüdüyle transfer edilen Fasl oyuncu, her bir sezon 3 milyon 350 bin avro garanti ücret karl 4 yllk mukaveleye imza att.

- Gomis gollerine ara vermedi

ngiltere Premier Lig ekiplerinden Swansea Cityden 2 milyon 500 bin avro bonservis bedeliyle transfer edilen Bafetimbi Gomis, sar-krmzl formaya çabuk snd.

Geride kalan sezonu Marsilyada kiralk geçiren Senegalli oyuncu, Süper Ligin balamasyla birlikte gollerine Türkiyede devam ederek hem taraftarlarn gönlünü kazand hem de transferde ne kadar doru bir tercih olduunu ispatlad.

Galatasarayla her bir sezon için 3 milyon 350 bin avro garanti ücret karl 3 yllk mukavele yapan Gomise, imza paras olarak 2 milyon 500 bin avro ödenecei, elde edilecek ampiyonluklarda da 200 bin dolar ekstra prim verilecei açkland.

- Fernando, tecrübesiyle ön planda

Son 3 sezonunu ngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester Cityde geçiren 30 yandaki Brezilyal orta saha oyuncusu Fernando Reges, baarl kariyeriyle dikkati çekiyor.

Manchester Cityye 5 milyon 250 bin avro bonservis ve maksimum 900 bin avroya kadar da performans ödemesi taahhüdüyle transfer edilen Fernando, senelik 3 milyon 300 bin avro garanti ücret karl 3 yllna sar-krmzl ekibe dahil oldu.

Fernandonun 4 haftas geride kalan ligde ortaya koyduu performans da beklentileri karlad.

- Ndiaye için kesenin az açld

Galatasaray, geride kalan sezonda Osmanlspor formasyla sergiledii performansla dikkatleri üzerine çeken Senegalli orta saha oyuncusu Badou Ndiaye için adeta kesenin azn açt.

ngiltereden ilgilenen kulüpler olduu ileri sürülmesine karn, 7 milyon 500 bin avro bonservis ve 1 milyon 500 bin avroya kadar da performans primi ödeme karl Osmanlspordan alnan oyuncuyla, her bir sezon için 2 milyon 750 bin avro garanti ücretle 4 yllk sözleme imzaland.

Öte yandan, yeni transferler içinde serbest kalma bedeli konulan tek isim olan 26 yandaki Ndiayeye 18 milyon avro deer biçildi.

- Maicon, yeniden Avrupaya döndü

Portekiz ekibi Portoda 2009-2016 yllar arasnda forma giyen Brezilyal savunma oyuncusu Maicon Perreira Roque, ülkesinde geçirdii ksa dönemin ardndan bu kez Galatasaray için Avrupaya döndü.

Maicon için Sao Paoloya 7 milyon avro bonservis ve maksimum 1 milyon avroya kadar da performans ödemesi taahüdünde bulunulurken, oyuncuyla da 4 yllk anlamaya varld.

Brezilyal stoperin her bir sezon için 2 milyon 200 bin avro garanti ücret alaca duyuruldu.

- Savunmann sanda aranan isim Mariano oldu

Savunmasnn sanda bir türlü oyuncu istikrarn yakalayamayan Galatasarayn transferde tercihi, Brezilyal tecrübeli oyuncu Mariano Ferreira Filho oldu.

spanyol ekibi Sevilladan 4 milyon avro bonservis ve maksimum 500 bin avroya kadar performans primi ödemesi karl transfer edilen 31 yandaki oyuncuyla, her bir sezon için garanti 2 milyon 300 bin avro karl 3 yllk anlama yapld.

Mariano, ligin ilk 4 haftalk bölümünde ortaya koyduu futbolla da savunmann sanda aranan isim olduunu ispatlad.

- Tudorun eski örencisi Latovlevici, sar-krmzl formay giydi

Geride kalan sezonun ortasnda Kardemir Karabükspordan ayrlarak Galatasarayn bana geçen Igor Tudor, eski örencisi Iasmin Latovleviciyi de yeni takmna getirdi.

Latovlevici için Kardemir Karabükspora 550 bin avro bonservis ödeyen sar-krmzl kulüp, oyuncuyla 1+1 yllk sözleme imzalad.

Latovlevicinin bu sezon 750 bin avro garanti ücret alaca, 18 resmi müsabakada forma giymesi halinde ise sözlemesinin ayn artlarla 1 yl daha uzayaca aktarld.

Sol bek araylarn Juventusun Ganal oyuncusu Kwadwo Asamoah üzerinde younlatran ve oyuncuyla prensip anlamasna varan Galatasaray, talyan ekibinin futbolcuyla devam etme karar almas ve Lionel Caroleün de Sevillaya kiralanmas sonras bu pozisyon için Latovlevicide karar kld.

- Muslerann yedei Fransadan

Galatasaray, takmn yldz isimlerinden Uruguayl file bekçisi Fernando Musleraya yedek olarak, tecrübeli Fransz kaleci Cedric Carrassoyu kadrosuna katt.

Son 7 sezondur formasn giydii Fransz ekibi Bordeauxdaki sözlemesi biten ve serbest kalan 35 yandaki Carrassoya bonservis veya imza paras ödenmezken, 600 bin avro garanti ücret karl 1 yllk mukavele yapld.

- Denayer yuvaya döndü

ngiliz ekibi Manchester Cityden 1 yllna kiralanan Belçikal oyuncu Jason Denayerin Galatasaraya 1 sezon aradan sonra tekrar döndü.

Sar-krmzl formay 2015-2016 sezonunda kiralk olarak giyen, geride kalan sezon ise transfer döneminin bitmesine kadar havalimannda stanbul uçan bekleyen ancak Manchester City ile Galatasaray arasnda anlama salanamamas sonras göz yalaryla geri dönen Denayerde bu kez mutlu sona ulald.

Bu sezon bir kez daha kiralk olarak Galatasaray formasn giyecek oyuncu için Manchester Cityye 500 bin avro ödenecei, Denayerin de 1 milyon 359 bin avro alaca ilan edildi.

Ana Sayfaya Git