Galatasaray'ın genç kalecileri kampta konuştu

Galatasaray'ın üç genç kalecisi İsmail Çipe, Boran Güngör ve Berk Balaban, İsviçre'nin Zürih kentinde sürdürülen yeni sezon hazırlıkları kapsamında günün ilk çalışmasından önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Haberler 16.07.2018 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni sezon hazrlklar öncesinde Muslerann Dünya Kupasnda olmasndan dolay 1inci kaleci olarak kampta yer alan çipe, Benim için bu kamp bir ilkti. 1inci kaleci olarak buraya geldiim ilk kamp oldu. Hocam bana ans verdi. kinci ligde oynamam bana tecrübe katt. Hem varl hem de yokluu görüyorsunuz. kinci ligde olsa profesyonel maçlar oynuyorsunuz ve onun rahatlyla maça çkyorsunuz. Bu rahatlkla FC Wil maçna çktm. Eksiklerim var Taffarel hocamla bu eksikleri kapatabilirim. hocam bana bu ans verirse uzun yllar bu formay tamak istiyorum. ki yl dardaydm. Hepimizin hedefi burada olmak. Hocamz görev verirse bu formay tarz diye konutu.

BALABAN: BÜYÜK BR KULÜPTEYZ

Galatasarayn 18 yandaki genç kalecisi Berk Balaban, Bulunduumuz büyük bir külüp farkndayz. Dünyann sayl kalecisi Muslera burada. Bu büyük bir ans ve ona teekkür etmek gerek. Türkiyede idolüm Muslera, dünyada ise David de Gea dedi.

GÜNGÖR: MUSLERA DOL BR KALEC

Galatasarayn bir dier genç kalecisi Boran Güngör, Muslera ile ilgili olarak, Burada çok doru bir isim Muslera var. Futbolculuk kariyeri dnda kiilii ile de örnek alnmas gereken neesi ve motivasyonu, oyunlara katlm ile idol bir kaleci ifadelerini kulland.

çPE: DÜNYANIN EN Y KALECLER LE BRLKTE çALIIYORUZ

Hem Taffarel, hem de Muslera ile çalmann büyük bir ans olduuna vurgu yapan çipe, u anda dünyann en iyi kalecileri ile birlikte çalyoruz. Birisi hocamz birisi de aabeyliimizi yapyor ve ayrca rekabet içindeyiz. Onlarn kiiliini konumaya gerek yok. Hep neeliler ve bize doru yolu gösteriyorlar. Onlarla çalmak bizim için büyük ans. Deerlerini bilerek daha çok çalmalyz açklamasn yapt.

GÜNGÖR: BABAM BEN FUTBOLDAN UZAK TUTMAYA çALITI

Medipol Baakehirin kaleci antrenörü Haluk Güngörün de olu olan Boran Güngör, babas ile ilgili olarak, Kalecilik üzerine babamla çok konumazdk. O beni futboldan uzak tutmaya çalt. Sonrasnda ben daha çok futbolla ilgilenince daha çok futbol konumaya baladk. lk defa Beikta maç kadrosunda yer aldm eklinde konutu.

çPE: HEM ALT YAPI, HEM DE HEM ÜST YAPI SORUNU VAR

Galatasaray alt yapsndan yetierek A takmda forma giyme baars gösteren çipe, Türk futbolunda hem alt yap hem de üst yap sorunu var. Bu benim Galatasaray ile 4üncü kampm. Birçok hocayla çaltm. Alt ligleri görmeden buraya geldikleri için burada genç futbolcular çok çalmyor. Takmmzda çok iyi genç oyuncular var. Dierlerinden ayr tutuyorum ancak alt liglerdeki zorluklar görmeden buraya gelmeleri etkili oluyor dedi.

GÜNGÖR: çALIIRSANIZ KARILIINI ALIRSINIZ

çalmann önemine deinen Güngör, Ne kadar çalrsanz o kadar karln alrsnz. Galatasarayn alt yapsndan olmay yeterli görmemelisiniz . Kendimizi yeterli görmeden hep bir adm yukarya doru hareket etmeliyiz dedi.

BALABAN: BR KALEC çN EN ÖNEML EY TECRÜBE

Kaleciler için en önemli eyin tecrübe olduunu belirten Balaban, Kendimizi gelitirmemiz gerekiyor. Oldum olgusuna kaplmamak gerek. Her ey deiebilir. Sürekli üstüne koymalsnz. Bir kaleci için en önemli ey tecrübe. Alt yapda kendimizi mental olarak yukarya hazrlamalyz diye konutu.

Ana Sayfaya Git