Galatasaray'ın kupa hasreti dinmedi

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında VavaCars Fatih Karagümrük'e 2-0 yenilerek turnuvadan elendi.

Haberler 29.02.2024 - 23:05 Son Güncelleme : 29.02.2024 - 23:05

RAMS Parkta yapılan müsabakaya rotasyon yaparak çıkan sarı-kırmızılı takım, 6. dakikada Marcaonun kaydettiği golle 1-0 geri düştü. Karşılaşmanın ilk yarısı, Fatih Karagümrükün üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda iki takım da etkili ataklar geliştirse de uzun süre skor tabelası değişmedi. Ryan Mendes ile 84. dakikada bir gol daha bulan konuk takım, sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Galatasaray, Türkiye Kupasına veda ederken Fatih Karagümrük adını yarı finale yazdırdı.

KUPA HASRETİ 5 SEZONA çIKTI

Galatasarayın Ziraat Türkiye Kupasını kazanma hasreti 5 sezona yükseldi.

Son olarak 2018-2019 sezonunda Türkiye Kupasını müzesine götüren sarı-kırmızılılar, sonraki 4 sezonda çeyrek finalden öteye gidemedi.

Galatasaray, bu sezon da turnuvaya çeyrek finalde veda etti.

SAHASINDA 14 MAç SONRA YENİLDİ

Galatasarayın iç sahadaki 14 resmi maçlık yenilmezlik serisi sona erdi.

RAMS Parkta son olarak bu sezon UEFA Şampiyonlar Liginde Bayern Münihe yenilen sarı-kırmızılı takım, sonrasındaki 14 mücadelede 13 galibiyet, 1 beraberlik yaşadı.

Bu süreçte Süper Ligde 10, UEFA Avrupa Liginde 1, Ziraat Türkiye Kupasında 2 galibiyet alan Galatasaray, tek beraberliği UEFA Şampiyonlar Liginde yaşadı.

Taraftarı önünde son mağlubiyetini 24 Ekim 2023te yaşayan Galatasarayın 128 günlük yenilmezlik serisi Fatih Karagümrük maçıyla kapandı.

ZAHA ISLIKLANDI

Sarı-kırmızılı taraftarlar Wifried Zahayı ıslıkladı.

Galatasaraya sezon başında transfer olan Fildişi Sahilli yıldız, 81 dakikada sahada kaldı. Yerini Davinson Sancheze bırakan Zaha, oyundan çıkarken taraftar ıslıkla protesto edildi.

Wilfried Zaha, bu sezon Galatasaray formasıyla tüm kulvarlarda 34 maça çıkıp 10 kez gol sevinci yaşadı.

TARAFTARLARDAN TAKIMA DESTEK

Galatasaray taraftarı, Türkiye Kupasına veda eden takımlarına moral verdi.

Maçın sona ermesinin ardından takımı tribüne çağıran sarı-kırmızılı taraftarlar, tezahüratlarla oyuncularına destek oldu.

Taraftarlar, Trendyol Süper Ligin 28. haftasında 3 Mart Pazar günü deplasmanda yapılacak Beşiktaş derbisi öncesi takımla olan güvenini tezahüratlarla gösterdi.

KARAGÜMRÜKÜN RAKİBİ TRABZONSPOR

VavaCars Fatih Karagümrük, yarı finalde Trabzonsporun rakibi oldu.

Türkiye Kupasında Galatasarayı eleyen kırmızı-siyahlılar, finale çıkabilmek için bordo-mavili ekiple karşılaşacak. Yarı final, çift maç eleme usulüne göre yapılacak.

Ana Sayfaya Git