Galatasaray'ın Riva arsası ihalesi sonuçlandı

Galatasaray'ın İstanbul Beykoz-Riva'daki arsası için gerçekleştirilen ihale sonuçlandı. İhaleyi Fema İnşaat Ticaret AŞ ve KLV İnş. AŞ. İş Ortaklığı kazandı. Emlak Konut GYO'nun Genel Müdürlük binasında gerçekleşen ihalenin ikinci oturumunda sözlü tekliflerde bir şirketin ihaleden çekilmesi ile 6 şirketin yazılı teklif verdiği zarfların açılması sonucu ihaleyi Fema İnşaat Ticaret AŞ ve KLV İnş. AŞ. İş Ortaklığı kazandı.

Haberler 16.06.2017 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

irketin verdii teklif, 3 milyar 100 milyon lira, irket pay gelir oran yüzde 38, arsa sat karl irket pay toplam geliri 1 milyar 178 milyon lira olarak açkland.

hale sonras Galatasaray Kulübü Bakan Dursun Özbek ile Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum basn mensuplarnn sorularn yantlad.

Toplantda ilk söz alan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 6 firmadan teklif geldi. Bunu baarl bir süreç olarak düünebiliriz. 1 milyar 178 milyon TL bize arsa pay olarak teklif edilen orandr. Bu, bizim bu arsadan sözleme süresince alacamz minimum orandr. Geçmiteki ihalelere bakldnda da biz daha önce yaptmz ilerde bu orann ve bu teklifin üzerine çktk. Yüzde 50 ile yüzde 100e varan oranlarda art da gösterdi. Bu; o günkü ortam, arz-talep dengesi ile alakal. Galatasaray Spor Kulübü ile yapm olduumuz protokol gerei 1 milyar 178 milyon TLnin yüzde 80i Galatasaray Spor Kulübünün; yüzde 20si ise Emlak Konut GYOnun olacak diye konutu.

Galatasarayn KDV muafiyeti olduunun dikkate alnmas lazm diyen Bakan Dursun Özbekin öyle konutu:

Emlak Konut Sayn Genel Müdürüme, çalanlara, ihalenin hazrlanmas, tantlmasnda emei geçen herkese teekkür ediyorum. Zaten çok yüksek olan marka deerlerini Galatasaray marka deeriyle birletiinde bu rakamn çkmas gayet normal. Bu projeleri hayata geçirmemizin sebebi Galatasarayn mali bamszln yakalamas yönündeydi... u anda Galatasarayn finansman kurumlarna olan borcu 175 milyon dolar civarnda. Gelecek haslat dikkate aldmzda; elde edilecek haslat bugün ifade edilen rakamn çok üstüne çkyor. Galatasaray mevcut finansman ve banka borçlar itibariyle baktmzda; önümüzdeki günlerde çok rahat bir finansal yapya kavuacak. Benim hedefim de buydu. Galatasaray adna çok sevinçliyim. çok baarl bir i yaptmz ve iyi bir ortakla bu ie girdiinizde sonucun da iyi olaca noktas çok önemliydi.

Bu projenin olumasnda Sayn Cumhurbakanmzn çok büyük katks vard. Kendisine Galatasaray ile ilgili görümemde, bu konuda destek istedim, tekrar teekkür ediyorum bu destei verdiler. Galatasarayn bu finansal yükünün azalmas sportif baarya büyük etki edecektir. Emei geçenlere tekrar teekkür ediyorum.

Galatasarayn elinde bir deer var. Bunun nasl deerlendirilecei konusu, yaplacak hesaplarla ortaya çkacaktr. Bugün son derece sevinçliyim. imdi hesap yapma durumuna geldik, oturup yapaca bu ihaleyi de Galatasaray lehine deerlendireceiz.

Galatasaray u anda Floryada yaklak 80 dönüm arsa üzerinde yerleik. 2 nizami sahas var. Birinde altyap maç yapyor, dierinde de A takm idman yapyor. Avrupadaki edeerlerimizin tesislerinde 6-7-8-12-15 saha var. Her gün ayn sahada idman yaptnzda saha etkileniyor ve sakatlklara sebebiyet veriyor. Burada yetien oyuncunun da bu durumdan etkilenmesi söz konusu. Sadece benim yönetimim deil. Benden önceki yönetimler de Galatasaray yeni bir mekana tanma projesi yapmlar. Bu bir ihtiyaç. Galatasarayn layk olduu tesise tanmas söz konusu. Bunun için de en doru tercih Emlak Konuttu. Floryadan tanmamamz bir gerekliliktir. Oradaki arsann da deerlendirilmesi çok önemli.

Galatasaray Spor Kulübü Bakan Dursun Özbek, basn toplants sonras Galatasaray Televizyonundan Merve Ergünün sorularn yantlad ve Galatasaray için önemli bir gündü. çok baarl bir ihale süreci geçti. Emei geçen herkese teekkür ediyorum. Yapmak istediimiz projeler hedefe ulayor. Galatasarayn mali bamszln salamak açsndan bu proje çok büyük destek verecek. Yatrmclar da Galatasarayn bu manada gelimelerini görünce mutlu oluyor. Giderek Galatasaray daha deerli hale geliyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git