Galatasaraylı yıldız oyuncu Fernando "Hayalini kurduğum noktaya geldim"

Galatasaray'ın 2017-2018 sezonunda kadroya kattığı önemli isimlerden Fernando Reges, Galatasaray Dergisi'nin 170. sayısına konuk oldu. Samimi açıklamalarda bulunan Fernando "Hayalini kurduğum noktaya geldim" dedi.

Haberler 05.10.2017 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Buralara gelmek çok kolay olmad. Brezilyada gerçekten çok küçük bir kulüpte futbol oynuyordum. Oradan Portoya transfer oldum. Ama bir de öyle bakmak gerekir. 19 yanda çok küçük bir kulüpten, Porto sizi transfer ediyorsa sizde bir kalite görmütür. Zor mu? Evet, zor. Ama ben bunu baardm. Bu ilk aamayd. O yata çok az oyuncuya yatrm yaplyor. Ben bunun farkna vardm, o yüzden çalmay çok sevdim ve hiç vazgeçmedim. Bugünlerin hayalini kuruyor muydun? diye sorarsan... Evet, kuruyordum. Sonunda da bulunduum noktaya geldim.

JESUALDO FERREIRANIN YER AYRI

Pep Guardiola ile çalmak bana çok eyler katt. Ondan çok ey örendim. Ama Guardiolann tarz var. 19-20 yandaki gençleri takma monte ederek kendi felsefesini o oyuncularla yanstmak istiyor. Ben de ya olarak daha ileride olduum için az forma ans buldum. Buna ramen onunla çalmann çok büyük bir ans olduunu düünüyorum. Pep Guardiola, Jesualdo Ferreira, Andre Villas Boas ve Manuel Pellegrini gibi isimlerle çaltm ama beni en çok etkileyen teknik adam Jesualdo Ferreira oldu... Avrupadaki ilk senemde ondan inanlmaz eyler örendim. Söyledii bir ey vard. Takm içinde en önemli pozisyon senin oynadn mevkii. O yüzden taktik anlamda senin sahadaki duruun bütün takm etkileyecek diyordu. Bu sebeple genç yamda taktik anlamnda inanlmaz bir geliim yaadm ve bu da Jesualdo Ferreira sayesinde oldu.

GALATASARAY KONUSUNDA YANILMADIM

Gelmeden önce Galatasaray hakknda bilgim vard. Ama yine de bilgi topladm. stanbul hakknda ise pek fikrim yoktu. Geldiimde Galatasarayn ne kadar büyük bir kulüp olduu konusunda yanlmadm gördüm. Gerçekten büyük bir geçmii ve inanlmaz iyi bir taraftar grubu var. stanbula ise çok çabuk altk. Ailem de ben de burada yaamaktan dolay çok mutluyuz. stanbul yaadm en güzel ehir. Buras bana bir ay sonunda bunu düündürttü.

TEK HEDEFM KULÜP TARHNDE YERM ALMAK

Beklentiden oluacak herhangi bir bask beni etkilemiyor. çünkü kariyerimin bandan bu yana her zaman bir beklenti vard. Hep daha iyi olma basks, ailemi geçindirme basks... Bunlar hep yaadm ama olumsuz anlamda hiç etkilenmedim. u anda tek hedefim Galatasaray tarihinde en iyi ekilde yer almak.

PORTEKZ LGNDEN DAHA Y

Türkiye Ligi kesinlikle sert ve zor bir lig. Premier Ligle karlatrmak anlamsz olur ama Portekiz Liginden daha iyi bir lig olduunu söyleyebilirim. u ana kadar karlatmz bütün takmlar üst düzey oyunculara sahip...

HERKES HEDEFE KLTLENM DURUMDA

Bizim takmmzda bütün arkadalarmz iyi oyuncular ve mütevaz insanlar... Böyle takmlarda arkadalk ruhu üst seviyede oluyor. unu söylemeliyim, herkes hedefe kilitlenmi durumda. Adaptasyon sürecimde takm arkadalarmn bana önemli katklar oldu. Onlarn bana yaklam, hocamzn ilgisi uyum sürecimi ksaltt.

MANU MAçIYLA BALADI

Manchester Uniteda kar çeyrek final maçyd ve inanlmaz iyi bir maç çkarmtm. Daha çok gençtim. çok top kaptm ve Porto taraftar da bana Ahtapot demeye balad. Ondan sonra da bu lakab devam ettirdim.

HAYALM TARAFTARI MUTLU EDEBLMEK

Galatasaray taraftarn fantastik diye nitelendirebilirim. çok mükemmel bir taraftar grubuna sahip Galatasaray camias. Kaynvalidem, mesela bundan önce oynadm takmlarmda hep gelip beni seyretti, statta bulundu. Ama kendisinin de özel bir yorumu var. Gerçekten böyle bir taraftar grubunu hiçbir ekilde görmediini söylüyor. Tek hayalim onlar mutlu etmek. Bunun için de sezon sonunda ampiyon olabilmek. ampiyon olduumuzda eminim ki onlar çok mutlu edeceiz.

Ana Sayfaya Git