Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da köklü değişim

TFF 1'inci Lig takımlarından Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da Kulüp Başkanlığı'na aynı zamanda Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu seçildi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in katılımıyla gerçekleşen genel kurulda takımın ismi Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü olarak değiştirildi.

Haberler 16.06.2017 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gaziantep Büyükehir Belediyespor Olaan Genel Kurulu Gaziantep Ticaret Odas konferans salonunda gerçekleti. Kurula; Babakan Yardmcs Mehmet imek, Vali Ali Yerlikaya, Büyükehir Belediye Bakan Fatma ahin ile delegeler katld. Sayg duruunda bulunulmas ve stiklal Marnn okunmasyla balayan kurul, faaliyet raporlarnn okunmasyla devam etti.

KULÜBÜN ADI, LOGOSU VE RENG DET

Daha sonra oluturulan divan kurulu ile yeni yönetim seçimi yapld. Tek listeyle gidilen kurulda Gaziantep Sanayi Odas Bakan olan Adil Konukolu Kulüp Bakan seçildi. Yönetime ise tamam sanayicilerden oluan 29 üye seçildi. Kurulda yaplan tüzük deiiklii ile de kulübün ismi Gaziehir Gaziantep Futbol Kulübü, amblemi beyaz-krmz-siyah renklerinde baklava dilimli G harfi, kulüp renklerinin ise beyaz-krmz-siyah olarak deitirilmesi oy birliiyle kabul edildi.

KONUKOLUNDAN BERABERLK MESAJI

Seçimi ardndan konuan Adil Sani Konukolu, birlik ve beraberlik mesaj vererek, Gaziantepi hak ettii yere getireceiz. u an Gaziantepin Süper Ligde takm yok ama gelecek sezonun sonunda kentimizin 2 güzide takm el ele vererek beraber Süper Lige çkacaz. Kulübün gidiatyla ilgili çok sayda üyelik talebi var. Üyelik kaytlar için biraz sabr istiyorum. Öncelikle transferlerimizi yapp sezona hazr hale gelelim, daha sonra ise kurumsallama adna hareket edeceiz dedi.

Vali Ali Yerlikaya ise, Gaziantepin spordaki baarsnn artacan ifade ederek Konukolu ailesinin daha önce 2 kez bu takmla ampiyonluk yaama tecrübesi var. Biz de kendisine dedik ki bu tecrübeden bir yl daha faydalanalm. u an 33 bin kiilik stadyum var. Hep birlikte bu aileye söz vereceiz o stad hep birlikte dolduralm. Tek bir hedefimiz var kardelik. Bu kentte Gaziantepspor ve bu yeni sayfa açan kulübümüz var. Küsmek darlmak yok. 2 takmda bu ehrin. Gaziantepspor bu takmdan daha tecrübeli. nallah Gaziantepspor sezon sonunda birinci olarak, Gaziehir Gaziantep Futbol Kulübü de ikinci olarak bir üst lige çkar. Taraftarlardan yeni dönemde stad doldurmasn istiyoruz diye konutu.

KULÜPLERMZN BRER FUTBOLCU FABRKASINA DÖNÜMES GEREKYOR

Babakan Yardmcs Mehmet imek ise, Gaziantepin yeniden Süper Lige çkacan ifade etti. imek, sadece stanbul gibi kentlerde görebilinen 2 takmn beraber Süper Ligde olmas durumunun Gaziantep için de geçerli olabileceini aktararak unlar söyledi:

Bu sene ehir sporu için çok zor geçti. Bir kulübümüz alt lige dütü, dieri lige zor tutundu. Ama inallah bu sene Gaziantepin spor yaants için farkl bir süreç olur ve çk dönemi yaanr. Bizim 2 takmmz var. ki kulübe de önerim nasl biz u an 800-900 civarnda fabrikada üretim yapp ihracat yapyorsak futbol kulüplerimizin de asldan birer futbolcu fabrikas haline dönümesi gerekir. Aslnda yaplan transfer haberleri deil, Gaziantepten yaptmz futbolcu ihraçlarn konualm. Bu noktada bugün yeni bir dönemin balangc olsun. Baar ekip iidir. Burada ekibin ba da güçlü. Muazzam bir tecrübe, birikim var. Ama burada bir de büyük bir fedakarlk var. Herkesin youn bir mesaisi var. Ama kent için birleen insanlar bu ehre baary getirecek. Ben buna inanyorum. nandktan, iyi yönetildikten ve kurumsallatktan sonra baar gelir. Tekrar Süper Ligde olacaz. Belki de sadece stanbul gibi kentlerde görebildiimiz gibi Gaziantep de 2 takmyla beraber Süper Ligde olacaktr. Bu ehrin ve bu ekibinde baarl olacana inanyorum. Bu yeni dönem kentimiz ve spor camiamz için hayrl olmasn diliyorum.

Kurul, yeni seçilen yönetimin hatra fotoraf çektirmesiyle tamamland.

Ana Sayfaya Git