Gaziantep FK zorlu viraja giriyor

Süper Lig'de son haftalarda çıkışa geçen Gaziantep Futbol Kulübü, üç haftalık süreçte üst sıraları ilgilendiren önemli maçlara çıkacak.

Haberler 25.02.2020 - 12:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ligdeki son 4 maçnda 7 puan toplayarak taraftarn sevindiren krmz-siyahllar, 23. haftada 31 puana ulat.

Zorlu bir sürece girecek Gaziantep FK, gelecek hafta deplasmanda Medipol Baakehire konuk olacak, ardndan da taraftarnn önünde Trabzonspora kar snav verecek. Krmz-siyahl ekip, 26. haftada ise d sahada Aytemiz Alanyaspor ile karlaacak.

Gaziantep FK, ligin ilk yarsnda Medipol Baakehire 2-1, Trabzonspora ise 4-1 yenilmi, Aytemiz Alanyaspor ile 1-1 berabere kalmt.

Son haftalardaki çkn sürdürmenin hesaplarn yapan Gaziantep FKnin teknik heyeti ise bu zorlu süreci maç maç deerlendiriyor.

Teknik direktör Marius Sumudica, AA muhabirine yapt açklamada, rakip kim olursa olsun her zaman galibiyeti arzulayan ve bunun için mücadele eden bir karaktere sahip olduunu söyledi.

Takmnda da böyle bir hava yakaladklarn aktaran Rumen teknik adam, Ben ligi hiçbir zaman paket olarak deerlendirmedim. Benim için kolay veya zor maç diye bir ey yok. Bu ligde herkes birbirini yenebilecek güçte. diye konutu.

Her maç tek tek deerlendirdiini anlatan Sumudica, unlar kaydetti:

Ben haftalar deerlendirip ona göre plan yapmam. Geçen maç unutup, önümüzdeki ilk karlamaya konsantre olmaya özen gösteririm, takmmn tüm dikkatini de bu müsabakaya toplarm. O yüzden benim için 3 haftalk periyotlar, deerlendirmeler doru deil. Takmmzn odaklanmas gereken yer, Medipol Baakehir maç. Her eyimizi bu maçtan puan veya puanlar çkarmak üzerine kurgulayacaz. Sahada gerçek kimliimizi ortaya çkarrsak stanbuldan puanlarla döneceimize inanyorum.

- Üç ihtimalli maçlar

Söz konusu maçlarn tamamn Üç ihtimalli olarak deerlendiren tecrübeli çaltrc, unlar ifade etti:

Baakehir, Trabzonspor ve Alanyaspor... Bu üç takm da üst sralar zorlayan, ampiyonluk iddias olan ekipler. Ama kim tahmin edebilirdi bizim Sivassporu 5-1 yenebileceimizi. Biz bahsettiiniz 3 maç kazanabiliriz, kaybedebiliriz, berabere de kalabiliriz. Benim için sonuç önemli deil. Oyun kalitesi anlamndaki yükselen ivmemizi sürdürelim, sonuç önemli deil. Bizim hedefimiz lig sonu için. Ligde kaldmzda hedeflerimizi yakalam olacaz. O yüzden 3 maç deil, ilk maçmz konumak daha doru. Baakehir, önemli oyunculardan kurulu bir takm, iyi bir oyun anlay var. Biz de gücümüzü ona göre kullanp sahadan puan veya puanlar almaya çalacaz.

Ana Sayfaya Git