Gaziantep FK'nın 2019-2020 karnesi

Süper Lig'de bu sezon ilk kez mücadele eden Gaziantep Futbol Kulübü, ligi 46 puanla sekizinci sırada bitirdi. Ligde aldığı sonuçlar ve ortaya koyduğu performansla otoritelerden tam not alan Gaziantep ekibi, ligin sürpriz yapan takımı olarak da öne çıktı.

Haberler 27.07.2020 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bu sezon, Süper Ligde ilk kez mücadele eden Gaziantep Futbol Kulübü, 34 haftalk maratonu 11 galibiyet, 13 beraberlik ve 10 malubiyetle tamamlad. 34 haftalk maratonda 46 puan toplayan Gaziantep ekibi, rakip kalelere 49 gol gönderirken, kendi kalesinde ise 50 gol gördü. Gaziantep FK, korona virüs salgn sonras oynanan 8 haftalk süreçte ise malup olmayan tek takm olarak dikkat çekti. Gaziantep ekibi, Süper Ligdeki ilk sezonunun ilk yarsnda ve ikinci yarsnda ortaya koyduu performans ile öne çkan takm oldu.

Lige kötü giri yapt, sonradan toparlad

Süper Lige deplasmandaki 5-0lk Fenerbahçe malubiyeti ile balayan Gaziantep FK, sonrasnda Gençlerbirliini 4-1 yenip, deplasmanda Sivasspor ile 1-1 berabere kald. Ligin 4. haftasnda ise Beikta konuk eden Gaziantep, güçlü rakibini 3-2 malup ederek sürpriz bir galibiyet ald. Krmz-siyahllar, 5. haftada ise Rizesporu deplasmanda 2-1 yenmeyi baard. 6. haftada sahasnda Göztepe ile 1-1 berabere kalan Gaziantep, 7. haftada Baakehire 2-1, 8. haftada ise deplasmanda Trabzonspora 4-1 malup oldu. 9. haftada sahasnda Alanyaspor ile 1-1 berabere kalan krmz-siyahllar, 10. haftada da deplasmanda Ankaragücünü 2-1 yenerek hanesine 3 puan yazdrd. Gaziantep ekibi 11. haftada ise evinde Galatasaraya 2-0 malup oldu. Gaziantep FK, 12. haftada deplasmanda Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldktan sonra 13. haftada sahasnda Denizlispora 2-1 kaybetti. Gaziantep ekibi, 14. haftada Konyaspor ile 0-0 berabere kaldktan sonra ise 15. haftada seyircisi önünde Kayserisporu 3-0, bir sonraki haftada da deplasmanda Kasmpaay 4-3 malup ederek önemli bir galibiyet ald. Gaziantep FK, ilk yarnn son maçnda konuk ettii Yeni Malatyaspor ile 1-1 berabere kalarak ilk devreyi kapatt.

kinci yar performans

Gaziantep FK, Süper Ligin ikinci yarsna ise kendi sahasndaki 2-0lk Fenerbahçe malubiyeti ile balad. Gaziantep temsilcisi, sonrasnda Gençlerbirliine 1-0 malup olduktan sonra taraftar önünde Sivassporu 5-1 yenerek dikkat çeken bir sonuca imza att. Ligin 21. haftasnda ise Beiktaa konuk olan Gaziantep, güçlü rakibine 3-0 malup oldu. Krmz-siyahllar, 22. haftada ise sahasnda Rizesporu 2-0 yenmeyi baard. 23. haftada Göztepe ile 1-1 berabere kalan Gaziantep, 24. haftada Baakehire 3-1 yenildi. Gaziantep, 25. haftada ise kendi sahasnda Trabzonsporla 1-1 berabere kald. Korona virüs salgnndan hemen önce oynanan 26. haftada ise deplasmanda Alanyaspora 1-0 malup olan Gaziantep takm, salgn sonras lige verilen 3 aylk arann ardndan 27. haftada konuk ettii Ankaragücü ile 1-1 berabere kald. Gaziantep ekibi 28. haftada deplasmanda Galatasaray ile 3-3 berabere kalarak iyi bir skora daha imza att. Gaziantep FK, 29. haftada ise Antalyaspor ile 1-1 berabere kald. 30. haftada deplasmanda Denizlisporu 1-0 malup eden Gaziantep ekibi, 31. haftada da Konyasporu 3-1 yenmeyi baard. Krmz-siyahllar, 32. haftada düme potasndaki Kayserispor ile 1-1, 33. haftada ise Kasmpaa ile de 2-2 berabere kald. Gaziantep FK, ligin son haftasnda konuk olduu Yeni Malatyasporu ise 1-0 malup ederek rakibini küme düürdü.

Pandemi sonras yenilmeyen tek takm

Gaziantep FK, pandemi süreci sonras ligde oynad 8 maçta 3 galibiyet ve 5 beraberlik alarak salgn sonras malup olmayan tek takm oldu. Gaziantep ekibi, korona virüs salgn sonras oynad 8 maçta Ankaragücü, Antalyaspor ve Kayserispor ile 1-1, Galatasaray ile 3-3, Kasmpaa ile de 2-2 berabere kalrken, Denizlisporu 1-0, Konyasporu 3-1 ve ligin son haftasnda ise deplasmanda Yeni Malatyasporu 1-0 malup etmeyi baard. Gaziantep FK, salgn sonras dönemde oynad maçlarda 14 puan toplarken, rakip kalelere 13 gol gönderip, kendi kalesinde ise sadece 9 gol gördü.

Sumudica farkn gösterdi

Gaziantep FKnn baarsnda en önemli pay sahibi ise oynatt 3-5-2lik sistemle Rumen Teknik Direktör Marius Sumudica oldu. Takmn bana geldii ilk günden beri srarla 3-5-2 sistemini oynatan ve ligin ilk haftasnda alnan 5-0lk Fenerbahçe malubiyeti sonras çok sert eletirilere maruz kalan Sumudica, tüm eletirilere ramen sezon boyunca bu sistemden vazgeçmedi. Oynatt 3-5-2lik sistemi sezon boyunca hiç deitirmeyen ve hzl kontra ataklarla etkili olmay hedefleyen Rumen teknik adam, bu sistemle rakiplerinin dengesini bozarak 9 maçta rakip takmlarn krmz kart görmesine neden oldu. Devre arasnda ise takma Maxim ve Sousann srarla transfer edilmesini isteyen Sumudica, bu oyuncularn kadroya katlmasnn ardndan oyun sistemini tam anlamyla oturtarak son 8 haftada malubiyet yüzü görmedi. Saha kenarnda da hrçn tavrlaryla dikkat çeken Sumudica, sezon boyunca gördüü 8 sar kartla en çok sar kart gören teknik adam oldu.

En golcü isim Kayode, Maxim farkn gösterdi, Djilobodji 6 gol att

Ligde oynad 34 maçta rakip filelere 49 gol gönderen Gaziantep FKda 15 futbolcu gol atma sevinci yaad. Krmz-siyahllarn, att 49 golün 10nu Kayode kaydederken, ligin ikinci yarsnda kadroya katlan Maxim ise ksa zamanda att 7 golle farkn gösterdi. Gaziantep ekibin att 6 golle dikkat çeken bir dier isim ise defansn bel kemii Papy Djilobodji oldu. Djilobodji, att 6 golle ligdeki defans oyuncular arasnda en çok gol atan isim olarak da öne çkt. Krmz-siyahllarda gol katks veren dier isimler ise Patrick Twumasi (6), Güray Vural (5), Kenan Özer (3), Muhammet Demir (3), Souleymane Diarra (2), Sousa (1), Kana Byk (1), Ouz Ceylan (1), Jefferson (1), Pawlowski (1), Furkan Soyalp (1) ve Chibsah (1) oldu.

Asist kral da Kayode

Gaziantep FKda att gollerin dnda verdii gol paslaryla da dikkat çeken Nijeryal Kayode, yapt 6 asistle takmnda en çok asist yapan isim oldu. Gaziantep temsilcisinde Twumasi (4), Ouz Ceylan (3), Maxim (2), Djilobodji (2), Junior Morais (2), Pawlowski (2), Güray Vural (2), Kenan Özer (1) ve Furkan Soyalp (1) asist katks veren dier isimler oldu.

En çok sar kart gören Ouz Ceylan

34 haftalk sar ve krmz kart istatistikleri de dikkat çekiyor. Gaziantep FKda bu sezon oynad maçlarda ikier krmz kart gören Kayode ve Güray Vural dnda herhangi bir oyuncu krmz kart görmezken, 12 sar kart gören Ouz Ceylan ise takmnn en çok kart gören ismi olarak öne çkt. Ouzu 10 sar kartla Diarra takip ederken, Jefferson (7), Morais (6), Kenan Özer (6), Chibsah (5), Djilobodji (5), Kana-Byk (4), Maxim (3), Güray Vural (3), Andre Sousa (3), Furkan Soyalp (3), Twumasi (2), Muhammet Demir (2), Pawlowski (1) ve Tetteh (1) sar kart gören dier isimler oldu.

Hedef daha yukarlar

Süper Lig 2019-2020 sezonunu 46 puanla sekizinci srada tamamlayan Gaziantep FK, gelecek yln planlamalarna da balad. 2020-2021 sezonunda daha yukarlar hedefleyen Gaziantep FK, bu yöndeki çalmalarna da balad. Rumen Teknik Direktör Marius Sumudicann raporu dorultusunda baz futbolcularla yollarn ayrmay planlayan krmz-siyahllar, takma en az 4-5 yeni oyuncu transfer etmeyi planlyor. Gaziantep ekibinin en öncelikli plan ise takma skor ve oyun anlamnda büyük katk veren ve kiralk sözlemeleri sona eren Kayode ile Maximi tekrar kiralamak olacak.

Ana Sayfaya Git