Gaziantepspor'da 'kulübü kapatma' kararı

Uzun süre Süper Lig'de mücadele edip 27 yıl aradan sonra geçen sezon TFF 1'inci Lig'e düşen Gaziantepspor'da kulüp yönetimi kulübü kapatma kararı aldı.

Haberler 01.01.2018 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kulübün internet sitesinden paylalan yeni yl kutlamasnda, Gaziantepsporsuz yeni ylnz kutlu olsun denildi.

24 Nisan 1969 ylnda dönemin belediye bakan Abdulkadir Batur bakanlndaki 58 kurucu üye ile kurulan Gaziantepspor, 27 yl aradan sonra ilk kez geçen sezon Süper Lige veda etti. Bu süreçten sonra yaplan kongrelerle yenilenme sürecine giren ancak baarsz sonuçlar alan ve u anda Huzeyfe Durmazn kulüp bakanln yapt takm, sahip çklmamas durumunda kapatma karar ald. Kulübün resmi internet sitesinden takmn siyah fonlu logosuyla yaymlanan yeni yl kutlamasnda, kuruculardan ve halktan özür dilenerek öyle denildi:

TE KAPANMA MEKTUBU

Dünyada örnek gösterilen bir kahramanlk destan olan Gaziantep Savunmasnda can pahasna kenti dümana teslim etmeyen 6 bin 317 ehidin ansna matem rengi olan siyah ve ehitlerimizin kann simgeleyen krmz benimsenerek, renkleri krmz-siyah oldu bu koca çnarn. Gaziantepspor sadece Türkiye genelinde Gaziantep ehrinin tantmn yapmad, dünya genelinde tantmna önemli bir katk salamtr. Kentimizin ve ülkemizin tantmna bunca katk salayan, Türk futboluna kazandrd futbolcular ile sporseverlerin gönlünde ve Türk futbol tarihinde önemli bir yere sahip olan, böylesine büyük iler baaran bir futbol takmnn yok olmasna göz yumulmaktadr. Bizler Gaziantepspor Bakan, yönetimi, futbolcular ve personeli olarak, yaamas ve yaatlmas için onurlu bir mücadele verdik. Tüm çabalarmza, mücadelemize ramen yalnz brakldk. Ne bakanlar, ne valisi, ne belediye bakanlar, ne milletvekilleri, ne sanayici, ne esnaf, ne de bu ehirde yaayan insanlarmz maçlarmza gelerek sahip çkt bizlere. En çok da buna üzüldük! Bizler 16 - 17 - 18 yanda bu mücadeleyi vermeye çalan futbolcular olarak tüm Gaziantep halkndan özür dileriz. Direndik ama kazanamadk! Yüreimizi ortaya koyduk! Ama olmad. Ne yaptysak sahip çklmad biz gençlere. Bizlere sahip çkmaya gücü yetmedi marka ehrimiz Gaziantepin.

TARH YAZAMAYACAI

Kazanan çoktur, tarihin yazamayaca kadar çok. Ama direnmek herkesin harc deildir. Kazanmak için güçlü olmak yetebilir; ama direnmek çok daha fazlasn ister. Direnmek, yürek ister, sabr ister ve en önemlisi hakl olmay gerektirir. Bu yüzden tarih, güçlüyü ve kazanan deil; direneni yazar. Direnmek, çok daha büyük bir itir kazanmaktan ve bunu en iyi bu toprak bilir. çünkü sava Fransz kazanmt ama tarih direneni yani Antepi yazar. Bu yüzden, bir direnç madalyas olarak adnda gazi unvann tar bu ehir ve bu ehrin takm. Geçmiin çöplüü nice güçlüyle ve kazananla doludur. Ama tarihin onurlu sayfalar direnenlere ve dayananlara ayrlmtr. 49 yl önce sizler kurdunuz, büyüttünüz, emek verdiniz bu koca çnara. 50nci ylnda Torunlarnz kapatyor, kapanmasna göz yumuyor. Bizleri affedin! Mekanlarnz cennet, ruhlarnz ad olsun. Minnettarz.

Ana Sayfaya Git