Geleceğin kadın kayakçıları Bingöl'de yetişiyor

Bingöl'de Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce düzenlenen kış eğitim kampında 50 kız öğrenciye profesyonel kayak eğitimi veriliyor.

Haberler 02.02.2017 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin k turizm merkezlerinden biri olan Bingölde, Hesarek ve Yolçat kayak merkezleri, uzun pistleri, telesiyej, teleski ve dier altyaplaryla kayak merkezi için önemli tesisler haline dönütürüldü.

Bu kapsamda kayak sporunun gelitirilmesi için çalma yürüten l Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüü, Yolçat Kayak Merkezinde açlan k eitim kampna erkek örencilerin yan sra 50 kz örenciye profesyonel kayak eitimi verilmesini salad.

Kayak pistinde aldklar teorik bilginin ardndan uygulamal olarak kayak örenen kzlar, ksa sürede kaymay örendi.

- çok yetenekliler ve çabuk kavryorlar

Kayak antrenörü Tülin Kavran kz çocuklarn kayak sporuna kazandrmak ve gelecein kadn kayakçlarn yetitirmek için eitim kamp düzenlediklerini söyledi.

Kampa 21i yatl olmak üzere 50 örencinin katldn aktaran Kavran, yaklak 10 gündür süren çalmalara katlan kzlarn kayan ilk basama olan kar sapan yapmay örendiini kaydetti.

Kavran, milli yarmaclar yetitirmeyi hedeflediklerini iaret ederek, Ülkemizde kz sporcularda eksiimiz var. Buradaki kz çocuklarmz da çok yetenekliler ve çabuk kavryorlar. Ailelerinin de desteiyle bu kzlar birkaç yl sonra Türkiye çapnda ismini duyabileceimiz sporcular olarak yetiecek. dedi.

Örencilerden Dila Ark ise kayak sporunun çok elenceli olduunu belirtti.

Ailesinin desteiyle milli kayakç olmak için çalacan dile getiren Ark, Her çocuun kayak örenmesi gerektiine inanyorum. Güzel elenceli bir ekilde zaman geçiriyoruz. Yeni baladk ama kendimizi gelitirerek yarmalara katlacaz. diye konutu.

Almira Sudenaz Karabarut da eitim sayesinde kaymay örendiklerini belirterek, çok elenceli zaman geçiyoruz bazen düüyoruz, kalkyoruz, yuvarlanyoruz ama yine de çok güzel. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git