Gelecek vaad ediyorlar

Geçen yıl faaliyet göstermeye başlayan Diyarbakır İnter Akademi’nin 2009 doğumlu futbolcuları Muhammed Miray Bayrak ve Yasin Akçay, Süper Lig devi Trabzonspor’un alt yapısına transfer oldu. Bordo-Mavili kulüp, Trabzon’da genç futbolcuların aynı zamanda eğitimlerini de üstlenecek.

Haberler 20.09.2022 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

İtalyanın dünyaca ünlü kulübü İnterin adını taşıyan ve kısa sürede alt yapıda ekol haline gelmeye başlayan Diyarbakır İnter Akademinin gelecek vaat eden iki genç ismi daha Süper Ligin yolunu tuttu. Trabzonsporun futbolcu izleme ekipleri tarafından bir süredir yakın takipte olan 12 yaşındaki Muhammed Miray Bayrak ve Yasin Akçay,katıldıkları turnuva ve seçmelerdeki başarılı performanslarının ardında Bordo-Mavili kulübe transfer oldu. Diyarbakırdaki resmi işlemleri tamamlanan genç futbolcular, bundan sonra Trabzonspor alt yapısında mücadele edecek, Trabzonda kalacak ve okul hayatlarını da orada sürdürecek.

Diyarbakırda büyük bir futbolcu alt yapı potansiyeli olduğunu keşfeden Türkiyedeki ve Avrupadaki önemli kulüpler, son yıllarda kentte yürüttükleri faaliyetlerle genç isimleri keşfediyor.

HEDEFİMİZ NİCE YILDIZLAR YETİŞTİRMEKTİR

Bir buçuk yıl önce kurulan Diyarbakır İnter Akademi, son olarak iki genç futbolcusunun Trabzonspora transfer olmasıyla öne çıktı. Muhammed Miray Bayrak ve Yasin Akçaya bundan sonraki hayatlarında başarı dileğinde bulunan İnter Akademinin yönetici ve teknik heyeti,Hedefimiz Diyarbakırdaki genç futbolcu potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek Türk futboluna nice yıldızlar yetiştirmektir ifadelerini kullandı.

Ana Sayfaya Git