Genç karateciler Diyarbakır'da şampiyonluk için ter dökecek

Diyarbakır'da bugün başlayacak Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası'nın hazırlıkları tamamlanma aşamasına geldi.

Haberler 14.11.2019 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn ulusal seviyede ilk kez Türkiye Karate ampiyonasna ev sahiplii yapacak olmas kentte memnuniyetle karland. Yaklak 1500 sporcunun mücadele edecei organizasyonda ev sahibi konumunda olan Diyarbakrl genç karateciler de kürsünün en üstünde yer almak için antrenmanlarn sürdürüyor.

Diyarbakr Gençlik ve Spor l Müdürü Mehmet Demir, ampiyona için Diyarbakra gelecek olan sporcular ve misafirleri en iyi ekilde arlamak için çabaladklarn söyledi.

Diyarbakrn gençlik, kültür ve spor kenti olduunu anlatan Demir, bu tür müsabakalarn Diyarbakrda yaplmasnn memnuniyet verici olduunu dile getirdi.

- Misafirlerimizi de en güzel ekilde uurlayacaz

Türkiyenin farkl illerinden yaklak 200 kulüp bünyesindeki sporcularn 14-17 Kasm tarihlerindeki ampiyonaya katlacan belirten Demir, öyle konutu:

Organizasyonun en güzel ekilde geçmesi için hazrlklarmz devam ettiriyoruz. Bu müsabakann ilk defa Diyarbakrda olmas, iller aras kaynamann en büyük örneidir. Sporcular, teknik ekip ve aileleri buraya gelip ilimizi tanyacaklar, ilimizin güzelliini, tarihi ve manevi dokusunu görecekler. Gittikleri yerlerde Diyarbakrn kültürel, tarihi, manevi ve misafirperver bir ehir olduunu en güzel ekilde anlatacaklarna inanyorum. limizde bir heyecan vardr. Özellikle gençlerimiz arasnda önemli bir heyecan var. Salonumuz u an itibaryla hazr durumda. Personellerimiz her anlamda görevlendirildi. nallah en güzel ekilde bu müsabakay temsil edip, misafirlerimizi de en güzel ekilde uurlayacaz.

Antrenör Mehmet Yazar da ampiyonann Diyarbakrda yaplmas için yllardr çaba sarf ettiklerini anlatt.

Kentteki sporcularn çok iyi bir hazrlktan geçtiini, moral ve motivasyonlarnn çok iyi olduunu belirten Yazar, unlar kaydetti:

nanyorumki ev sahibi olmamz nedeniyle de bu müsabakalardan çok güzel sonuçlar alacaz. Durmadan çaltk, inallah sahada da en iyi mücadele edip, ilimizi en güzel ekilde temsil edeceiz. Ev sahibi olmamz sporcularmz açsndan çok büyük bir avantaj oldu. Daha önce hiç Diyarbakra gelmeyen sporcular için de ayr bir heyecan olacak. Diyarbakrda ilk defa bu kadar büyük bir organizasyon yaplyor.

Daha önce birçok müsabakada derece yapan Sena Kzlaslan (15), imdiye kadar Türkiye ve Avrupann farkl yerlerinde müsabakalara katldn, ilk defa kendi ehrinde Türkiye ampiyonasna katlacan söyledi.

Müsabaka için çok çalp hazrlandn dile getiren Kzlaslan, Bu maç için sk bir kamp döneminden geçtik. çok emek sarfettik, inallah karln alrz. lk defa kendi sahamzda maç yapacaz. ampiyona burada düzenleniyor. Hedefim birinci olmak. nallah Diyarbakr bu ekilde gururlandrrm. ifadelerini kulland.

Sporculardan 15 yandaki Zeynep Akçakmak ise ampiyonann Diyarbakrda yaplmasndan dolay mutlu olduklarn aktararak, Hep biz dier illere gidip maçlara katlrdk imdi ise onlar bizim sahamza gelecekler. l dna çknca ailem gelip beni destekleyemiyordu. Burada olduu için ilk defa ailem de gelecek, mutluyum. çok heyecanlyz, inallah derece yaparz. çok çalp emek sarf ettik. Hedefim Avrupaya gitmek. diye konutu.

Ana Sayfaya Git