Genç yetenekler Körfez Pisti'nde yarıştı

KOCAELİ'nin Körfez ilçesinde, ‘TOSFED Yıldızını Arıyor’ projesi kapsamında 18-28 yaş arasındaki gençler yarıştı.

Haberler 18.05.2019 - 01:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Körfez Yar Pistinde bu yl 3ncü kez düzenlenen TOSFED Yldzn Aryor projesi kapsamnda 18-28 ya aralndaki gençler yar otomobilleriyle yart. Projenin 2017 ylnda baladn söyleyen TOSFED Sportif Direktörü Murat Kaya, 18-28 ya arasndaki gençlerin içerisinden yldzmz aryoruz. Türkiyenin her yerinden gençler bu etkinliimize katlyor. Elemelerde, Güney Dou Anadolu kentleri Batman, Bitlis ve Diyarbakrdan katlmclar aramzda görmek, bizlere gurur ve heyecan veriyor. Lisansn alan ve ehliyeti olan belirttiimiz ya kriterinde olanlar bavurabiliyor. Hiç otomobile binmemi insanlarda geliyor. Simülatörde hazrlanan gençler var. Aslnda daha iyi derecelerde onlardan geliyor. 604 genç müracaat etti. Biz 6ya bölüp iyi derece yapan 60 kiiyi kamp gibi eiterek bunlarn içerisinden ilk 10ununu sezon sonuna kadar 4 yarta yartryoruz. Finale kalan ilk 3 genci konumlar salandktan sonra yaracaklar branlar belirliyoruz. Burada ilk 3e girip eitimlerini alan gençler önümüzdeki sene kendi alanlarnda ki yarlara katlacaklar dedi.

BTLSTEN YARIMAYA KATILDI

Bitlisten yarmaya katlmak için Kocaeline geldiini söyleyen Sefa Akman, Bu etkinlie Bitlisten katlyorum. Bitliste böyle bir imkan olmad için bu hizmeti salayanlara teekkür diyorum. çocukluumuzdan beri hep hayalimizdi. Böyle bir profesyonel ortamda otomobil kullanmak beni çok heyecanlandrd. Direksiyon bana oturduumda sadece hz yapmay düünüyorum ve kontrol ile güç de bizim yeteneimize kalyor. çok güzel bir organizasyon diye konutu.

çok heyecanlandn ifade eden Selim Akçay, Biz burada pist içindeki dubalardan geçiyoruz. Belli süreler içerisinde pisti tamamlamamz gerekiyor. Buradaki heyecan çok farkl ve 600 kiinin katld bir organizasyon. Organizasyonda birinci olmak ve bir yerlere gelmek çok önemli. Burada büyük mücadeleler yaanyor ve yeri geliyor kazalar yaanyor. Buray büyük heyecanlarn yaand bir pist olarak görüyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git