Gençlik ve Spor Bakanlığı: "Stadyum ve spor salonlarından kira alınmayacak"

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ertelenen futbol, voleybol, basketbol ve hentbol karşılaşmalarının yapılacağı stadyum ve spor salonları ile faaliyetleri durdurulan spor tesisleri içerisinde bulunan ve gelirini yalnızca bu müsabakalardan, organizasyona katılanlardan ve seyircilerden elde eden ticari ünitelerden kira bedeli alınmayacağını duyurdu.

Haberler 27.03.2020 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakanlndan yaplan açklamaya göre, Bakan Kasapolu, 81 il müdürlüüne bir genelge gönderdi.

Bakan Kasapolu, yaymlad genelgede koronavirüs ile mücadele kapsamnda alnan tedbirler nedeniyle etkilenen kiraclardan, faaliyete balayacaklar tarihe kadar kira bedeli alnmamasn istedi.

Bakan Kasapolunun 81 il müdürlüüne gönderdii genelgede, bakanlkça kiraya verilmi olan tanmazlardan; çileri Bakanl tarafndan geçici süre ile faaliyet gösteremeyecei belirtilen, kafeterya, yüzme havuzu, spor merkezi gibi ticari ünitelerin 16 Mart tarihinden, faaliyete balayacaklar tarihe kadar geçen sürede kira bedeli alnmayaca, kira sürelerine mücbir sebeple kullanamadklar gün kadar ekleme yaplaca dile getirildi.

GENELGE KULÜPLER DE RAHATLATACAK

Bakan Kasapolunun imzalad genelgede, önce seyircisiz oynanmasna karar verilen ardndan da ertelenen futbol, voleybol, basketbol ve hentbol karlamalarnn yaplaca stadyum ve spor salonlar ile faaliyetleri durdurulan spor tesisleri içerisinde bulunan ve gelirini yalnzca bu karlamalardan, organizasyona katlanlardan ve seyircilerden elde eden ticari ünitelerin kira ödemelerinin 13 Mart tarihinden balamak üzere faaliyete balayacaklar tarihe kadar geçen sürede kira bedeli alnmayacan aktarld.

Genelgede, söz konusu ticari ünitelerin, kira sürelerine mücbir sebeple kullanamadklar gün kadar ekleme yaplaca da belirtildi.

Genelgede, faaliyetlerine devam eden, ancak alnan tedbirler kapsamnda etkilenen ticari ünitelerin mart, nisan, mays ve haziran aylarna isabet eden kira bedellerinin ilgilisinin talebi halinde 4 ay süreli ve faizsiz olarak ertelenecei, kira sürelerine mücbir sebeple kullanamadklar gün kadar ekleme yaplaca veya talepleri halinde fesih yoluna gidilecei de kaydedildi.

Ayrca genelgede, sezonluk, yllk veya daha uzun süreli olarak kulüplere, federasyonlara, belediyelere, kamu kurum ve kurulularna kiralanm olan tesis ve tanmazlarn talepleri halinde liglerin ertelendii 19 Mart tarihinden itibaren mart, nisan, mays ve haziran aylarna ait kira bedellerinin ödemelerinin faizsiz olarak 4 ay süreli olarak ertelenecei de vurguland.

Ana Sayfaya Git