Gol kraliçesi Zelal

Turkcell Kadın Futbol Ligi'nde gol kraliçesi olan Fatih Vatan Sporlu Diyarbakıryı Zelal Baturay (25), tüm gollerini geçen yıl 28 Nisan'da kaybettiği babası Mahmut Baturay (54) için attığını belirterek, “Babam beni sürekli destekledi. Bütün maçlarıma geldi. O benim için çok başkaydı, bütün gollerim babam için" dedi.

Haberler 07.05.2021 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Turkcell Kadn Futbol Ligi 2020-2021 Salk çalanlar Sezonu futbol karlamalar, 17 Nisan- 5 Mays tarihleri arasnda Antalyann Manavgat ilçesindeki Arslan Demirci Spor Kompleksinde yapld. Turnuvada ampiyonluu Fatih Vatan Sporu final karlamasnda 2-0 malup eden Beikta kazand. Fatih Vatan Spor sporcusu Zelal Baturay, att 7 golle turnuvann gol kraliçesi seçildi.

Zelal Baturay, Diyarbakrl 4 çocuklu bir ailede tek kz çocuu olduunu ifade ederek, En büyük aabeyim içi olarak, dieri kuaför, kardeim de onun yannda çalyor. Onlarn futbolla ilgisi iyi birer Süper Lig izleyicisi olmalar diye konutu.

Küçük yalardan itibaren erkek çocuklaryla birlikte sokak aralarnda top oynadn söyleyen Zelal Baturay, Bir gün yine sokakta top oynarken, oradan geçen hocalarm beni görmü. Bana, futbol antrenmanlarma gelip gelemeyeceimi sordular. Ben de Gelirim dedim. Sonra Diyarbakrda antrenmanlara gitmeye baladm diye konutu.

ERKEK TAKIMIYLA ANTRENMAN

Diyarbakrsporun altyapsnda erkek takmyla antrenmanlara devam ederken, kadn futbol takm kurma giriimi baladn anlatan Zelal Baturay, Biz hocalarmzla birlikte 2009da Diyarbakrda mahalle mahalle, sokak sokak, hatta ev ev dolatk. Futbol oynayabilecek kzlar bulmaya çaltk. Bulduklarmza futbol oynamak isteyip istemediklerini sorduk. lk bata 7 kiiyle antrenmanlara baladk. Daha sonra okullara yaptmz ziyaretler sonucunda bu say 22ye kadar çkt. 2011 ylnda lisanslarmz çkartarak takmmz oluturduk eklinde konutu.

2011 ylnda Liverpool için seçmeler yapldn söyleyen Zelal Baturay, Seçmelere hakem Ahmet çakar da gelmiti. 1500 erkek sporcunun katld seçmelerde ben ilk 20 arasna kaldm. Hatta oraya gelen hocalar, Keke imkanmz olsa da seni stanbula götürsek demiti dedi.

OKULU BTRP ÖRETMEN OLDU

Ailesinin futbol oynamasna ses çkartmadn, ancak okulunu bitirmesi gerektiini sürekli hatrlattklarn belirten Zelal Baturay, kendisinin üniversiteyi bitirerek beden eitimi öretmeni olduunu söyledi. Milli futbol takmna seçildii günden itibaren babas Mahmut Baturayn kendisine büyük destek verdiini anlatan Zelal Baturay, babasn geçen yl 28 Nisanda kanserden kaybettiini söyledi.

TÜM GOLLER BABAM çN

Zelal Baturay sözlerini öyle sürdürdü: Öyle ki, parka, piknie nereye gidersek gidelim yanmzda mutlaka top olurdu. Babam, Gel urada çalalm derdi. Benim tüm maçlarma geldi. Fanatik bir taraftar gibi beni destekledi. Hatta bir maçta hakeme o kadar çok laf söyledi ki, hakem ondan ikayetçi olacan söyleyerek tribünden çkarttrmad. Araya ben girdim, Hocam, o benim babam. Maç heyecanyla olabiliyor bazen diyerek vazgeçirdim. Sadece maçlarda tribünden taktik vermekle kalmazd. Eve gelince de maçta yaadmz bütün pozisyonlar birebir anlatrd. Sen öyle yaptn, aslnda böyle yapmalydn derdi. Kötü oynadm zaman, Bugün çok kötü oynadn bu sana yakmyor diye beni uyarrd. Yaasayd, bugün mutlaka burada olurdu. Tribünde bir holigan gibi beni desteklerdi. Attm bütün goller babam için, annem için. Babamn beni izlediini, beni gördüünü biliyorum.

Ana Sayfaya Git