Gomis: "Galatasaray dünyada bir ekol"

"Bu büyük statta, Galatasaray için çalışacağım günleri sabırsızlıkla bekliyorum"

Haberler 30.06.2017 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Galatasaray ile 3 yllk sözleme imzalayan Bafetimbi Gomis, Galatasaraya gelmi olmaktan büyük mutluluk duyuyorum dedi.

Bakan Dursun Özbekin de katld ve statta yaplan imza töreninde konuan golcü oyuncu ;

Galatasaraya gelmi olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Taraftarlar ve yöneticiler tarafndan bana yaplan scak karlama töreni beni ziyadesiyle etkiledi. 2-3 aydr görümelerimizi gerçekletiriyoruz. Bu süreçte Galatasaray takip edip fikir sahibi olmaya çaltm. Avrupada baarl olmu Türk takmnda olma fikrine gittikçe yaknlatm ve bu renklere ait olmaya karar verdim. Burada Galatasaray için çalacam günleri sabrszlkla bekliyorum. Tesisleri inceleme frsat buldum. Bakanmzdan bahçvana kadar yaplan ilere ahit oldum. Heyecanlandm ve ne kadar doru bir karar verdiimi anladm. Hocamz, talyada yapt ilerden tanyor ve takdir ediyorum. Onun da benimle konumas çok önemli. Onun yönetiminde oynayacam günleri sabrszlkla bekliyorum. Benim takmn yldz olmam deil, Galatasarayn baarlara gitmesi için daha önemli bir hedef eklinde konutu.

mza töreninin ardndan soru-cevap ksmna geçilirken Gomis kendisine yöneltilen sorulara u yantlar verdi:

Türkiye Ligi her zaman çok iyi bir lig, Galatasaray da dünyann en iyi takmlarndan biriydi benim için. Hagili Jardelli Songlu takmlar izlerken heyecan duyardm. Efsane Metin Oktay yaarken küçüktüm ama heykelini görmek bile heyecan veriydi. Galatasarayn liseden kaynakl Fransa ekolüne sahip olmas bu balamda iimi kolaylatracaktr. Bakan ve yönetimle kolay anlaabiliyorum. Bu da hedeflerime ulamakta daha kolay olacaktr diye düünüyorum. Elbette gol says veremem ama büyük taraftarn önünde oynamann önemli olduunu ve taraftar için en iyisini yapacamn sözünü verebilirim.

Dün karlanma heyecannn yaadm. Galatasaray dünyada bir ekol. Gelir gelmez, ayaklarm Türk toprana basar basmaz taraftarn ilgisi beni daha da havaya soktu. Dünyann her yerinde Galatasaray taraftar ile karlaabileceimi biliyorum. Tekrar teekkür ediyorum. Galatasaray-Fenerbahçe çekimesini ise biliyorum. Valbuena iyi arkadam. Önceki gün birlikte yemek yedik. Beni arad ve tebrik etti. Farkl renkler için mücadele edeceiz. Arkadam olarak kalacak ama saha içinde en büyük rakibim...

Belhanday çok iyi tanyorum. Hrs ve baar azmiyle geliyor. Bu Galatasaray için çok önemli, büyük oyuncularn takmmzda olmas baar yolunda bizi güçlü klacaktr.

489 RESM MAçTA 178 GOL ATTI

Bafetimbi Gomis Fransann güneydousunda Akdenize ky olan Le Seynede dünyaya geldi. Futbola Sporting Toulonda balad. 1985 doumlu Senegal asll futbolcu, 1994 ylnda girdii Sporting Toulon altyapsnda 6 sene geçirdi. Profesyonel olmadan önce 2000 ylnda ise çk gösterecei Saint-Etiennee transfer oldu.

Güney Kore ve Japonyann ortaklaa düzenledii 2002 Dünya Kupasna son dünya ampiyonu unvan ile gelen Fransa, açl maçnda Senegale kaybederken, ayn sezonun banda Gomis, Senegal asll Fransz etiketiyle U17 Fransa Milli Takmnn formasn giymeye balad.

2002-2003 sezonunda Saint-Etiennede A takm havasn soluyan Gomisin kalc olarak A takmda yer bulmas ise 2003-2004 sezonunu buldu. 17 Aralk 2003te Lillee kar oynanan kupa maçnda son 5 dakikada oyuna dahil oldu. Creteil karsnda ise oyuna sonradan girip 2-2lik skoru bozan golü atarak takmn galibiyete tad. Ayn sezon bir gol daha atan Gomis, sezon sonu takmnn Ligue 1e yükselmesinin sevincini de yaad.

2008-2009 sezonunun sonuna kadar Saint-Etiennede forma giyen 1.84 boyundaki forvet, burada gollerini genellikle Saint Etiennein de maskotu olarak kabul edilen Panter sevinci ile kutlad. Zira örnek ald isimlerden biri eski Saint Etienneli Brezilyal Dias Dalmedia Alex de gol sonras ayn sevinci yapyordu.

Bafetimbi Gomis, 2008 ylnda Euro 2008 Fransa kadrosuna dahil oldu. Raymond Domenech tarafndan 30 kiilik kadroya çarlan Bafe Gomisin dier forvetler arasndan syrlarak 23 kiilik ana kadroya kalmas beklenmiyordu... ampiyona öncesi oynanan Ekvador maçnn 46. dakikasnda Djibril Cissenin yerine oyuna girip ilk milli maçnda iki gol atarak, Fransann sahadan 2-0la ayrlmasn salad. Bu iki gol, belki de Raymond Domenechin Cisse mi, Gomis mi? sorusunun cevabn vermesine neden oldu. Gomis; Nicolas Anelka, Karim Benzema, Sidney Govou ve Thierry Henry ile birlikte takmn hücum hattnda yer ald. Son olarak Fransa formasn Brezilyaya kar 2013 ylnda oynanan dostluk maçnda giyen Gomis, 11 kez Fransa milli takm formasn tad ve 3 gol att.

5 sezon Saint-Etienne formas tayan Bafe Gomis, 2009 ylnda yine 5 sezon formasn giyecei Lyona geçti. Lyon formas ile çkt 178 lig maçnda 65 gol kaydetti. Bafe Gomis, 2014-2015 sezonunda ise ilk kez yurt dna çkt ve Swanseaya transfer oldu.

Premier Ligdeki iki sezonun ardndan geçtiimiz sezon banda ülkesine Marsilya formasyla dönen Bafe Gomis, 31 lig maçnda forma giydi, 20 gol att. Bafe, 1923-24ten bu yana sezonun ilk dört lig maçlarnn her birinde gol atan ilk Swanseal oyuncu oldu. Chelsea, Newcastle, Sunderland ve Manchester Uniteda kar yaplan maçlarda gol atan Gomis, bir baka Swanseal oyuncu Harry Deaconun 92 yllk rekorunu egale etti.

Ana Sayfaya Git