Gomis'e hakarete hapis istemi

Galatasaraylı futbolcu Gomis'e "maymun" benzetmesi yaptığı gerekçesiyle "Twitter fenomeni" olarak bilinen Hakan Hepcan hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Haberler 11.10.2017 - 08:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Galatasarayl futbolcu Bafetimbi Gomise maymun benzetmesi yapt gerekçesiyle Twitter fenomeni olarak bilinen Hakan Hepcan hakknda halk kin ve dümanla tahrik suçundan 3 yla kadar hapis cezas istemiyle iddianame düzenlendi.

stanbul Cumhuriyet Basavcl Basn Suçlar Bürosunca Hepcan hakknda yürütülen soruturma tamamland.

Hazrlanan iddianamede, Galatasaray Kulübü ikayetçi, futbolcu Gomis madur sfatyla yer ald.

ddianamede, üpheli Hepcann tweetinin, her ne kadar isim geçirilmemi ve üstü kapal bahsedilmise de madurun ahsna dair olduu belirtilerek, üphelinin kamuoyunca bilinmesi, sosyal medyada takip eden kii saysnn fazla olmas, madur futbolcunun ten rengi gözetildiinde kamu güvenlii açsndan tehlike arz ettii belirtildi.

üphelinin maduru alenen aalad anlatlan iddianamede, Hepcann halk kin ve dümanla tahrik suçundan 1 yldan 3 yla kadar hapisle cezalandrlmas talep edilirken, hakaret içeren tezahüratta bulunma suçundan 6222 sayl Sporda iddet ve Düzensizliin Önlenmesine Dair Kanun uyarnca 15 günden az olmamak üzere adli para cezasna çarptrlmas istendi.

Ana Sayfaya Git