Görevlendirme yapılan belediyeden çocuklara yüzme havuzu

Görevlendirme yapılan Diyarbakır'ın Bismil Belediyesi, dezavantajlı çocuklar için okullara portatif yüzme havuzu kurdu.

Haberler 22.06.2018 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamnda görevlendirme yaplan Bismil Belediyesi, gerçekletirdii kaliteli hizmetlerle her yatan insana hitap ediyor.

Bismil Belediyesi Kültür ve Sosyal ler Müdürü Mehmet Arap Karademir, yapt açklamada, kenar semtlerde oturan çocuklara yönelik farkl projeler gerçekletirdiklerini söyledi.

Bu kapsamda çocuklarn yaz tatilini mutlu bir ekilde geçirmesi için 3 okulda portatif yüzme havuzu kurduklarn, burada haftann 6 günü eitmen eliinde yüzme kursu verildiine iaret eden Karademir, kursun yaz boyunca devam edeceini aktard.

Mehmet Arap Karademir, ilçede yaz tatillerinde çocuklarn serinlemek için tarm alanlar için kullanlan kanal sularnda ve Dicle Nehrinde yüzdüünü dile getirerek, buralarda boulma vakalarnn yaandn anmsatt.

- 2 bin çocuk kayt yaptrd

Günlük 200 çocua yüzme eitimi verdiklerini dile getiren Karademir, 12 mahallede daha bu tür havuzlarn kurulmas için çalmalar yaptklarn dile getirdi.

Mehmet Arap Karademir, u ana kadar 2 bin örencinin yüzme havuzlarndan faydalanmak için kayt yaptrdn vurgulayarak, öyle konutu:

Kaytlarmz devam ediyor. Hedefimiz 4 bin örenciye ulamaktr. çocuklarn bu tür yerlere gönderemeyen dar gelirli aileler için bulunmaz bir imkan. çocuklarmz yüzdürmek için baka illere göndermektense, havuzlar ayaklarna getirmi olduk. Bu havuzlarda dar gelirli ailelerimizin çocuklar havuz keyfini yayor.

Vatandalardan Felat Baran (38) ise belediyenin sunduu hizmetin önemine deinerek, Geçmite bu tür hizmetleri yaayamadk. Bu hizmetten dolay çok mutluyuz. Halkmz bu denli düünmü olmalar dolaysyla belediyeyi tebrik ediyorum. dedi.

Üç çocuk annesi Hacer Akbayrak (35) ise aileler olarak bu hizmetlerden çok memnun kaldklarn belirterek, K boyunca derslerle yorulan çocuklar, havuzda doyasya eleniyor. çocuklarmz çok mutlular. ifadesini kulland.

çocuklardan Mazlum Kortak (13) da havuzda çok elendiini belirterek, 3 ay boyunca bu havuz sayesinde serinleyeceiz. dedi.

Hüseyin Teke (10) de uygulamadan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Ana Sayfaya Git