Görme engelli gençler ilk kez futbol maçına gitti

Öğretmenlik bölümü öğrencileri, topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında Diyarbakır’da önemli bir projeye imza attı. Öğrenciler, 16 görme engelli genci farkındalık oluşturmak amacıyla futbol müsabakasına götürdü.

Haberler 12.10.2019 - 11:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DÜ BESYO öretmenlik bölümü örencileri, toplumda farkndalk oluturmak amacyla Ali hsan Arslan Görme Engelliler Ortaokulundan 9 ve Görme Engelliler Spor Kulübünden 7 genci bireyi TFF 2. Lig ve 3. Lig maçlarna götürerek, görme engelli bireylerin ilk kez profesyonel futbol müsabakalarn takip etmelerini salad. Melike Ekin, Sevim Baturay, Leyla Baturay, Mustafa Yaar, Süleyman Yorulmaz, Mehtap Altn, Mahir Yiit ve brahim Akkutan oluan örencilerin imza att etkinlikler, Diyarbekirspor ve Amed Sportif Faaliyetlerin Yeni Diyarbakr Stadyumunda yapt maçlarda gerçekletirildi.

Forma hediye ettiler

Amed Sportif Faaliyetlerin, Samsunspor maçnda golsüz berabere kald maç Ali hsan Arslan Görme Engelliler Ortaokulu örencileri takip etti. Kulüp yöneticilerinin yakndan ilgilendii görme engelliler, büyük bir heyecanla tribündeki yerlerini alarak, maçn atmosferine ortak oldu. Kulüp tarafndan görme engelli örencilere maç öncesinde büyük bir sürpriz yapld. Amed Sportif Faaliyetler teknik direktörü Mehmet Budakn ve yönetici Cemal Dorul tarafndan, 9 görme engelli bireye forma hediye edildi.

Golsüz berabere biten müsabakann ardndan örencilere bir sürpriz daha yapld. Maç izleyen küçük misafirler sahaya davet edilerek, yeil zeminde ksa da olsa vakit geçirmeleri saland. Yaadklar sevinci hem BESYO bölümü örencileri ile hem de Amed Sportif Faaliyetlerle paylaan çocuklar, çekilen hatra fotorafnn ardndan stadyumdan mutlu bir ekilde ayrld.

3 puan sevincini birlikte yaadlar

Diyarbekirsporun 2-1 galip geldii Mulaspor maçn bu kez Görme Engeliler Spor Kulübünden gelen 7 birey takip etti. Oldukça renkli geçen maçn ardndan sahaya davet edilen çocuklar, Diyarbekirsporlu futbolcularn elde ettii galibiyet sevincine ortak oldu. Futbolcularn yakndan ilgilendii görme engelli gençler, daha sonra BESYO bölümü örencileriyle birlikte stattan ayrld.

Bizim için farkl bir etkinlik oldu

DÜ BESYO öretmenlik bölümü örencilerinden Melike Ekin, topluma hizmet uygulamalar dersi kapsamnda yaptklar etkinliin kendileri için büyük bir deneyim olduunu söyledi. Ekin, Arkadalarmzla önce ne yapacamz konusunda fikir alveriinde bulunduk. Sonunda görme engelli bireylerin maça gitmelerini salamak için karar aldk. Bu karar uygulamak için de Ali hsan Arslan Görme Engelliler Ortaokulu ve Görme Engelliler Spor Kulübünden yetkililerle temasa geçtik. Yapacamz etkinlii onlara anlattk. Onlarda etkinliimize destek verdiler ve örencileri belirlediler. Daha sonra Amed Sportif Faaliyetler ve Diyarbekirspor kulübü yöneticileriyle görütük. Onlar da bize olumlu yaklatlar ve etkinliimizi gerçekletirdik. Bizim için çok farkl bir deneyim oldu. Bize destek veren okul idarecilerine ve kulüp yöneticilerine teekkür ediyorum dedi.

lkler yaand

BESYO örencilerinden Süleyman Yorulmaz da, maça gelen insanlar için büyük bir farkndalk oluturduklarn belirtti. Yorulmaz, öyle dedi:

Gerçekten hem bizim için hem de görme engelli kardelerimiz için farkl bir deneyim yaadk. Kardelerimizin heyecanna ortak olduk. Bizim için çok özel anlar oldu. Ama amacmza ulatmz özellikle belirtmek istiyorum. çünkü maça gelen insanlar, görme engelli vatandalar ilk kez bir müsabakada gördüler. çou aknlklarn gizleyemedi. Hem maça gelenler için hem de görme engelli kardelerimiz için ilkler yaand. Bizimle birlikte olan bu görme engelli kardelerimiz daha önce profesyonel bir maça gelmemilerdi. Onlar için de ilk oldu.

Ana Sayfaya Git