Görme Engelliler Goalball 1'inci Lig müsabakaları başladı

Türkiye Görme Engelliler Goalball 1'inci Lig Erkek- Kadın 2'nci devre müsabakaları Antalya'nın Kemer İlçesi'nde başladı.

Haberler 25.10.2016 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu (GESF) tarafndan Kemer Bahri Tanrkulu Spor Salonunda düzenlenen lig müsabakalarna erkeklerde 10 takm, kadnlarda 8 takmda toplam 108 sporcu katlyor. Goalball Merkez Hakem Kurulu Üyesi Ömer Seyfettin Taylan, goalball sporunun Türkiyede 2000 ylnda oynanmaya baladn belirterek, erkeklerde 1, 2 ve 3üncü ligleri, kadnlarda ise 1 ve 2nci ligi olduunu anlatt. Goalball hakknda bilgi veren Taylan, öyle dedi:

Her takmda 6 oyuncu vardr. Sahada her takmdan 3 oyuncu olur. Birbirlerine elle gol atmaya çalrlar. Goalball topu 1 kilo 250 gram arlnda, mavi renkli ve içerisinde iki zil vardr. Oyuncularn gözleri özel pet ve kar maskesiyle kapatld için bütün sporcular eit durumda olur. Görme engelliler B1, B2 ve B3 olmak üzere üç kategoride snflandrlrlar. Duymaya dayal ve rehabilite amaçl bir spor dal.

Müsabakalarn genelde sessiz bir ortamda oynandna dikkati çeken Taylan, federasyonun 2000 ylnda kurulduunu söyledi. Taylan, öyle konutu:

Yllardr verdiimiz emein karln erkekler ve kadnlarda Avrupa ampiyonu olarak aldk. En son paralimpik olimpiyatlarda erkeklerde beinci, kadnlarda ise birinci olduk. Takm halinde ise ilk defa paralimpik oyunlarda birinci olduk. Liglerde oynayan çocuklardan eleme yapyoruz ve milli takm için onlarnda arasndan aday kadro oluturuyoruz.

Müsabakalar 27 Ekimde sona erecek.

Ana Sayfaya Git