Guardiola’lı City İngiltere’de tarih yazıyor

Sezon başında Manchester City’nin başına geçen Pep Guardiola İngiltere Premier Ligi’nde 6 maçta 6 galibiyet alarak Premier Lig tarihinin en iyi başlangıcına ortak oldu. City, önümüzdeki hafta sonu deplasmanda karşılaşacağı Tottenham maçını da kazanırsa tarihe geçecek.

Haberler 27.09.2016 - 13:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

İspanyol teknik adam Josep Guardiolanın çalıştırdığı Manchester City, sezon başında gösterdiği performansla rakip tanımıyor. Rekorlarına yenilerini eklemeyi sürdüren Guardiola, Manchester Citynin başında kariyerinin ve Premier Ligin en iyi sezon başlangıcını yaptı.

Barcelona ve Bayern Münihin ardından tiki-taka olarak adlandırılan pasa dayalı oyun anlayışını Manchester Cityye de taşıyan 45 yaşındaki teknik adam, başarı grafiğini İngilterede yükseltmeye devam ediyor. - Premier Ligde 6da 6 Son olarak Swansea Cityyi 3-1 yenen Manchester Cityde teknik direktör Guardiola, 6da 6 yapan takımıyla en iyi Premier Lig başlangıcı rekorunu egale etti. Guardiola, 2009-2010 sezonu başında Chelsea ile 6da 6 yapan İtalyan çalıştırıcı Carlo Ancelottinin ardından bunu başaran ikinci teknik adam oldu.

Tecrübeli teknik adam, ligde Sunderland ve Manchester Unitedı 2-1, Stoke Cityyi 4-1, Bournemouthu 4-0 ve West Ham Unitedın ardından Swansea Cityyi de 3-1 yenen takımının 2 Ekimde Tottenhamı mağlup etmesi halinde rekoru tek başına eline geçirecek.

TOTTENHAMIN REKORUNA RAMAK KALDI

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubunda 28 Eylül çarşamba günü İskoçyanın Celtic takımı ile karşılaşacak Manchester City, bu maçı kazanması durumunda üst düzey liglerde sezon başında tüm kulvarlarda 11de 11 yapan ikinci İngiliz kulübü olacak. Guardiola yönetiminde Şampiyonlar Ligi, İngiltere Premier Lig ve Lig Kupasında 10 maçının tamamını kazanan Manchester City, Celtici yenmesi halinde 1960-1961 sezonuna 11de 11 yaparak giren Tottenhamı yakalayacak.

DEVLER LİGİNDE GOL YEMEDİLER

UEFA Şampiyonlar Liginde 3 maça çıkan Manchester City, kalesinde gol görmedi. Play-off turunda Rumen ekibi Steaua Bükreşi 5-0 ve 1-0lık skorlarla eleyerek gruplara kalan Manchester City, C Grubundaki ilk maçında Almanyanın Borussia Mönchengladbach takımını 4-0 mağlup etti.

GUARDİOLANIN EN İYİ SEZON

Guardiola, çalıştırdığı takımlardaki en iyi sezon başlangıcı performansına, Manchester Citynin başında imza attı. Bu sezon 10da 10 yaparak yoluna kayıpsız devam eden Manchester ekibi, bu maçlarda 30 gol atıp kalesinde 6 gol gördü. Josep Guardiola, daha önce çalıştırdığı Barcelona ve Bayern Münihte kupalara ambargo koymasına rağmen hiçbir sezonda Manchester Citydeki gibi ilk 10 maçını kayıpsız geçemedi. İspanyol teknik adam, Manchester City kariyerinin ilk yılında, Bayern Münihi çalıştırdığı geçen sezon başındaki 10 maçta 9 galibiyetlik performansını geride bıraktı.

GOL KRALI AGÜERO, ASİST KRALI DE BRUYNE

Premier Ligde 6 hafta sonunda gol ve asist krallığında iki Manchester Cityli futbolcu zirvede yer aldı. Ligde 4 maçta 5 gol kaydeden Arjantinli Sergio Agüero, West Ham Uniteddan İngiliz Michail Antonio ve Chelseaden İspanyol Diego Costa ile gol krallığında zirveyi paylaştı. Guardiolanın takımında bu sezon tüm kulvarlarda en fazla gol atan isim de Agüero oldu. Cezası nedeniyle 3 maç kaçıran Agüero, buna rağmen çıktığı 6 karşılaşmada 11 gole ulaştı.

Şu ana kadar ligde 4 gol pası veren Belçikalı Kevin De Bruyne, asist krallığında zirveye yerleşti. Üçer asist yapan Manchester Citynin Nijeryalı futbolcusu Kelechi Iheanacho, Arsenaldan Nijeryalı Alex Iwobi, Liverpooldan İngiliz Adam Lallana ve West Ham Uniteddan Fransız Dimitri Payet ikinci sırayı elde etti. İspanyol teknik adamın takımında en verimli isimlerden biri de 4 gol, 6 asistle İngiliz Raheem Sterling oldu.

Kaynak: Fanatik

Ana Sayfaya Git