Güneydoğu'da Galatasaray coşkusu

Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olması Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde coşkuyla kutlandı. Diyarbakır ve Elazığ'da zaman zaman gerginliklerin yaşandığı kutlamalar gece geç saatlere kadar sürdü.

Haberler 21.05.2018 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Galatasarayn Spor Toto Süper Ligde ampiyon olmasnn ardndan Diyarbakrda sokaa dökülen taraftarlar uzun süre kutlama yapt. Maçn biti düdüünün ardndan Diyarbakrn en ilek yeri olan Yeniehir ilçesindeki Ekinciler Caddesine çkan taraftarlar, uzun araç konvoylar oluturarak kutlama yapt. Galatarasay taraftarlarnn kutlama yapmas srasnda, bir grup yoldan geçen araçlara saldrd. Bir taraftarn boynundaki Galatasaray atksn atee veren grup, uzun süre kutlama gösterilerini engellemeye çalt. Kutlama için konvoy yapan taraftarlarn araçlarna saldrp zarar veren grup, çevreye rastgele havai fiek att. Olaylarn büyümesi üzerine bölgeye çok sayda çevik kuvvet ekibi ve TOMA sevk edildi. Polis ekiplerinin yapt uyar anonslarnn ardndan, ara sokaklara dalan saldrgan grup, bu kez kendi aralarnda kavga etti. Bunun üzerine polis ekipleri ara sokaklara girerek, kavga eden gruplara müdahale etti. Diyarbakrn Ergani ilçesinde de maçn bitiminin ardndan Galatasarayl taraftarlar sokaa döküldü. lçe merkezinde toplanan kalabalk bir grup, mealeler yakarak Galatasarayn ampiyonluunu kutlad.

ELAZIDA KAVGA çIKTI, POLS MÜDAHALE ETT

Elazda da maçn bitmesinin ardndan Galatasaray taraftarlar sokaa dökülerek kutlama yapt. Gazi Caddesinde toplanan çok sayda taraftarn kutlamas srasnda iki grup arasnda, henüz belirlenemeyen bir nedenle kavga çkt. Vatandalar, tekme ve yumruklarla kavga eden gruplar sakinletirmeye çalrken, ihbar üzerine bölgeye yunus timleri sevk edildi. Kutlamalarn yapld Gazi Caddesinne gelen yunus timleri, kavga eden gruba müdahale ederek datt.

BATMANDA AMPYONLUK COKUSU

Batmanda Valilik ve Belediye tarafndan, vatandalarn Göztepe - Galatasaray maçn izlemesi için Adalet Caddesinde dev ekran kuruldu. Dev ekranda maç izleyen Galatasarayllara ayrca Batman Belediyesi iftarlk datt. Adalet Caddesinde dev ekranda maç izleyen Galatasarayllar, maç boyunca takmlar lehine tezahüratta bulundu. Maçn biti düdüüyle birlikte binlerce taraftar, Turgut Özal bulvarnda meale yakp, hava fiek gösterisi ile kutlama yapt. Turgut Özal bulvarndaki kutlamalar srasnda uzun araçlar kuyruklar olutu. Sar-Krmz taraftarlar Turgut Özal Bulvarn trafie kaparak kutlamalarn geç saatlere kadar sürdürdü.

BNGÖLDE GALATASARAYIN AMPYONLUK KUTLAMALARI

Galatasarayn ampiyonluk kutlamalar, Bingölde uzun araç kuyruklar ve yürüyüle gerçekleti. Genç Caddesi üzerinde toplanan taraftarlar, meale ve Galatasaray bayraklaryla yürüyüe geçti. Baz taraftarlar ise araçlaryla ampiyonluk kutlamalarna katld. Genç Caddesi Saat kulesi önünde toplanan taraftarlar, Galatasaray marlar ve sloganlar ile takmlarnn ampiyonluunu kutlad. Geç saatlere kadar süren kutlamalar nedeniyle baz noktalarda trafikte aksamalar yaand.

Ana Sayfaya Git