"Güreş hak ettiği değeri görmüyor"

Olimpiyat madalyalı milli güreşi Soner Demirtaş, güreşin hak ettiği değeri görmediğini savundu.

Haberler 06.09.2019 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kariyerinde 3 Avrupa ampiyonluu, olimpiyat ve dünya üçüncülüü bulunan 28 yandaki milli güreçi Soner Demirta, Kazakistanda düzenlenecek Dünya Güre ampiyonas öncesi açklamalarda bulundu.

Serbest stil 74 kiloda mücadele eden Soner, Dünyann en zor skletinde 3 defa üst üste Avrupa ampiyonu olmay baardm. Bu sene Avrupa ampiyonasna gidememitim ama Avrupa Oyunlarna katldm, ikincilik elde ettim. dedi.

Dünya evine girdii için güree ksa bir ara verdiini anlatan milli güreçi, Kazakistanda zorlu bir ampiyonann kendilerini beklediini söyledi.

Soner, Dünya ampiyonasnn 2020 Tokyo Olimpiyatlarna vize vereceine iaret ederek, öyle devam etti:

Zaten dünyann en zor skletinde yaryoruz. Olimpiyat skleti olmas bunu daha da zorlatracak. Bir alt ve üst skletler olimpik deil. Bu nedenle bir alttaki sporcu üst kiloya çkacak. Üstteki sporcu da bir alt kiloya düecek. Daha da zorlu geçecek. Geçen yl Dünya ampiyonasnda 3-5 maçnda son saniyelerde kaybetmitim. Aslnda benim elimdeki madalyay alp rakibime verdiler. Bazen taraf tutma olabiliyor. Bizim yapacamz bir ey yok. Nasip deilmi dedik, yolumuza devam ettik.

2016 Rio Olimpiyatlarnda bronz madalya kazanan Soner, Dünya ampiyonas hazrlklarnda sona yaklatklarn belirterek, nallah 2020 Tokyo Olimpiyatlarna katlmaya hak kazanrz. Rio 2016da üçüncü olmutum. Bunu daha da gelitirmek istiyorum. Tabii ki hedefim ampiyonluk ama mevlam neyi nasip eder kimse bilemez. Biz ampiyon olmak için elimizden gelenin en iyisin yapacaz. deerlendirmesinde bulundu.

Olimpiyat ampiyonluunun sporun zirvesi olduuna dikkati çeken Soner, Üç defa Avrupa ampiyonluuna ulatm. Dünya ve olimpiyat üçüncüsü oldum. Kariyerime dünya ve olimpiyat ampiyonluu da eklemek istiyorum. Olimpiyat ampiyonu olup kariyerimi yava yava sonlandrmay düünüyorum. diye konutu.

- 4-5 aydr maa alamayan sporcularmz var

Soner Demirta, Türk spor tarihine bakldnda bütün yükün gürein omuzlarnda olduunu söyledi.

Gürein olimpiyatlar, Avrupa ve dünya ampiyonalarnda birçok ampiyon çkardn vurgulayan Soner, 29 olimpiyat ampiyonu çkarm bir branz. Ama maalesef bu kadar olimpiyat ampiyonu çkarmamza ramen güre hak ettii deeri görmüyor. dedi.

Soner, kulüplerde yaanan skntlar dile getirerek, Birçok kulübümüzde maa sknts var. çeitli nedenlerle kapatlmak isteniyor, küçülmeye gidiliyor. Seçimden bu yana birçok kulübümüzde skntlar bulunuyor. Yaklak 4-5 aydr maa alamayan, bu ekilde Dünya ampiyonasna gidecek sporcularmz var. Defalarca sorunlarmz dile getirdik ama maalesef kimse bir çare bulmuyor. Bu ekilde devam ediyor. Maan, ödülünü, transferini alamayan sporcular Dünya ampiyonasna gidip ülkemizi temsil edecek. Gerisini siz düünün. ifadelerini kulland.

Milli güreçi, unlar kaydetti:

Sporcular ödül alamadklar için yarmyorlar gibi bir alg olumasn. Mindere çktmz zaman hiçbir eyi gözümüz görmüyor. Herkesin hayali sadece stiklal Marmz okutmak, bayramz göndere çektirmektir. Kimse yanl alglamasn, burada bir emek var. Bir i yaplyorsa bunun karln da mutlaka almamz gerekiyor.

Ana Sayfaya Git