Hak kazandıkları şampiyonaya katılamadılar

Türkiye Oturarak Voleybol Etaplı Süper Ligi’nde mücadele eden Diyarbakır Ortopedik Engelliler Gücü Spor Kulübü, maddi imkansızlıklarla boğuşuyor. Geçtiğimiz yıl ligi 3. sırada bitirmesine rağmen katılma hakkı kazandığı Avrupa Paravolley Şampiyonası’na maddi imkansızlıklardan dolayı gidemeyen takım, yeni sezon öncesi sponsor ve seyirci desteği bekliyor.

Haberler 09.01.2018 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Oturarak Voleybol Etapl Süper Liginde mücadele eden ve Güneydou Anadolu Bölgesini temsil eden iki takmdan bir olan Diyarbakr Ortopedik Engelliler Gücü Spor Kulübü, maddi imkanszlklarla bouuyor. Geçtiimiz yl ligi 3. srada bitirmesine ramen katlma hakk kazand Avrupa Paravolley ampiyonasna maddi imkanszlklardan dolay katlamayan sporcular, Türkiye Kupasnda bu yl Karabükte düzenlenen maçlarda yar final karlamas oynayarak büyük bir baar elde etti. Maçtan maça kentin kamu kurumlarndan aldklar desteklerle ayakta durmaya çaltklarn ifade eden takmn antrenörü Mesut Sevim, Süper Ligde olmalarna ramen sponsor bulamadklarn kaydetti. 26 Ocakta birinci etap maçlar Diyarbakrda yaplacak olan yeni sezona dikkat çeken oyunculardan Ferhat ve Ferit Tayfur kardeler ise kentin maddi ve manevi desteini beklediklerini belirtti.

Sevim: Maçtan maça destek buluyoruz

Takmn u anda Süper Ligde mücadele verdiinin altn çizen Antrenör Mesut Sevim, 10 takm mücadele ediyor bu ligde. yi de gidiyoruz. Üst sralar zorlayabilecek bir takmz. En büyük zahmetimiz sponsor eksiklii, maalesef destek bulamyoruz. Bulduumuz destekler genelde valilik, belediyelerden maçlara gittiimizde aldmz destekler. Akabindeki destekleri bulamyoruz maalesef. Antrenmanlardaki skntlar, malzemelerimizin eksiklii ya da sporcularmz götürdüümüz zamanki eksiklikler. Özellikle sporcu konusunda çok sknt yayoruz çünkü herkes iiyle gücüyle uramak zorunda kalyor. Sirkülasyon olmaynca, sporcu gelmeyince biz de sknt yayoruz. Tabii bunun en büyük sebebi maddi destein olmamas. Bir sponsorun olmamas, sporculara herhangi bir destek veya maddi kaynak salayamadmz için en büyük skntlar burada yayoruz. Maalesef ki ad var ama sponsoru yok. En büyük çabamz u anda bir sponsor bulmak. En azndan maçlara gittiimizde dier rakiplerimize denk bir ekilde gidebilmek. Biz karlamalara iki adm geriden gitmek zorunda kalyoruz. çünkü hem antrenman konusundaki eksik malzemeler, sponsorumuzun olmamas, maddi zorluklarla gidiyor olmamz bizleri zorluyor dedi.

Sevim: Maddi skntlardan dolay sporcu da bulamyoruz

Her ite olduu gibi kendi ilerinin de zorluu olduunu belirten Sevim, sporcularn her eyi kendi güçleriyle yaptklarn ifade etti. Sevim, Her ite olduu gibi bu iin biraz daha fazla zorluu var çünkü bizim branmz herhangi bir alet kullanmadan kendi güçleriyle yapyorlar. Tabii bu onlarn öz güvenlerini daha fazla arttryor. Kendilerini birey olarak hissedip kendi güçleriyle hiçbir ekipmana ihtiyaç duymadan spor yapyorlar. Spor her zaman insann özgüvenini yükseltir. Bu bizim branmz açsndan iyi olan taraf. Kötü olan yan ise antrenmanlarda çabuk demoralize olmalar. çünkü kendi güçlerini kullanyorlar. Sporcu bulamyoruz maalesef. Maddi skntlar sporcu bulmamz da engelliyor. Sporcular bir kaynak bekliyor, bir yardm bekliyorlar ve biz de bunu salayamyoruz maalesef. Salayamadmz için de sporcular elimizde tutamyoruz. nsanlarmz haberdar deil. Böyle bir brann varlndan, burada böyle bir çalmann olduundan hatta Güneydouda böyle bir takmn olduundan birçok kiinin haberi yok. En büyük skntmz bu maalesef diye konutu.

Ferhat Tayfur: Baarlyz ama destek görmüyoruz

Beden eitimi öretmenlii mezunu olan ve 2 yldr takm için ter döken Ferhat ve Ferit Tayfur kardeler, açl Diyarbakrda yaplacak olan yeni sezon maçlarnda destek beklediklerini ifade etti. Ferhat Tayfur, Maddi olarak destek görmüyoruz. Süper Lig takmyz, iki yldr bu faaliyeti götürüyoruz. 4 yldr da takmmz faaliyet gösteriyor. Bizim isteimiz Diyarbakr halknn bize destei. Süper Ligde olmamza ramen u ana kadar bir sponsor desteimiz yok. Ücretsiz oynuyoruz. Takm olarak baarlyz ama destek görmüyoruz. Tüm engelli kardelerimize sesleniyoruz. Evde oturarak engellerini daha da farkl bir hale getirmesinler çünkü engel zihinde balar. Kii aklndaki engelleri atabilirse hiçbir engel yoktur hayatnda. Kendilerini eve kapatmasnlar, böyle bir spor faaliyeti olduunu görsünler. Bütün arkadalarmz buraya davet ediyoruz ifadelerini kulland.

Ferit Tayfur: Diyarbakrn maddi, manevi desteini bekliyoruz

26 Ocakta Süper Lig ilk etap maçlarnn Diyarbakrda yaplacan hatrlatan Ferit Tayfur ise unlar söyledi:

ehrimizin bütün halkn davet ediyoruz. Derdimiz Diyarbakr el birliiyle bir sportif faaliyet olarak kalkndrabilmek. Eer bunu baarabilirsek ne mutlu bizlere. Maddi, manevi Diyarbakr halknn tamamen desteini bekliyoruz. nallah bizi yalnz brakmazlar.

Ana Sayfaya Git