Hakan Çalhanoğlu'nun 4 ay futboldan men edilmesi

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayer Leverkusen'de forma giyen Hakan Çalhanoğlu, babasının Trabzonspor temsilcileri ile görüştüğünü tesadüfen öğrendiğini söyledi.

Haberler 04.02.2017 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli futbolcu, Almanyann Express gazetesine verdii röportajda, futboldan men cezas almasna sebep olan 2011deki olayn nasl yaandn anlatt. Hakan, 17 yandaydm ve Karlsruhe takmnda oynuyordum. Babamn Darmstadt kentindeki bir restoranda Trabzonspor temsilcileriyle bulutuunu arkadamdan tesadüfen örendim. eklinde konutu.

Babasnn kendisine Türkiyeye transfer olmak isteyip istemediini sormadn ve bu görümeden de söz etmediini anlatan milli futbolcu, Babam, bana söz konusu sözlemeyi imzalamam gerektiini söyledi. ifadesini kulland.

Babasna sayg gösterdiini belirten Hakan, Kültürümüzde babann sözü geçer. 17 yandaydm ve bunun nereye varacann bilincinde deildim. Sadece futbolu düüyordum. Babama güvendim. diye konutu.

Bu tür eylerin insan ykabileceini aktaran 22 yandaki oyuncu, Ancak kariyerimde çok ey yaadm. Bu olay beni daha da güçlü yapacak. deerlendirmesinde bulundu.

Böyle bir eyin bir kez daha bana gelmeyeceini vurgulayan Hakan, u ifadeleri kulland:

Menajerim Bekta Demirtaa ve her eyimle ilgilenen Rabii Salhiye güveniyorum. Bu olay beni etkiledi. Yaananlar babam da üzdü. Babam, bundan sonra kariyerime karmayacak. Teknik direktör Roger Schmidt ile de konutum. Kendisi bana futbola konsantre olmam söyledi.

FIFA tarafndan geçen yl ocak aynda alnan kararla, Trabzonspora kar sözleme maddelerini yerine getirmedii gerekçesiyle hatal bulunan Hakana futboldan 4 ay men cezas verilmiti. Karara iki taraf da itiraz ederek Uluslararas Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) bavurmutu. CAS, dava sonuçlanana kadar Hakana verilen söz konusu men cezasn geçici olarak durdurmutu.

Hakan çalhanolu, cezal olaca 4 aylk süreçte milli takm formasn da giyemeyecek.

Ana Sayfaya Git