Hakan Ünsal'dan Süper Lig'de yeni sezon değerlendirmesi

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği (TPFD) Başkanı Hakan Ünsal, Spor Toto Süper Lig'de yeni sezona ilişkin, "Yeni jenerasyon hocaların daha fazla sisteme ve oyun disiplinine uyan, onu katı ama doğru manada uygulayan oyun anlayışı, ligde ciddi manada yukarıdan kopmaları engelleyecek." dedi.

Haberler 23.07.2018 - 11:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Henüz hiçbir takmla sözleme imzalamayan kulüpsüz profesyonel futbolcular için Boluda hazrlk kamp gerçekletiren TPFD, kentte kamp yapan yerli ve yabanc futbol takmlarnn oyuncularna barbekü partisi düzenledi.

Abant yolu üzerinde bulunan bir tesiste gerçekletirilen etkinlie, TPFDnin kampnda bulunan oyuncularn yan sra Sancaktepe Belediyespor ve Hekimolu Trabzon takmlar ile Azerbaycan ekiplerinden Sabahn futbolcular katld.

YEN CENERASYON

TPFD Bakan Hakan Ünsal, Yaklak bir haftadr dernek olarak arkadalarmzla kamp yapyoruz. Burada Azerbaycandan bir misafir takmmz var. Ayn ekilde Sancaktepe Belediyespor ve Hekimolu Trabzon burada. Biz de madem hep beraber bir yerde kamp yapyoruz, güzel bir ortamda bulualm, futbolcular kaynasn istedik. diye konutu.

çalmalarnn güzel geçtiini belirten Ünsal, Spor Toto Süper Lig 20182019 sezonuna ilikin deerlendirmede de bulunarak, unlar kaydetti:

Süper Ligde sezonu belirleyecek birkaç kriter var. Bunlardan biri UEFA kriterleri. UEFAnn getirdii kriter ve kstlamalardan dolay özellikle ampiyonlua oynayacak takmlarn transfer yapmasndaki snrlamalar, aradaki dengeyi ve güç farkn belirleyecek. Bunlardan ikincisi ve lige de damgasn vuracak olan Video Yardmc Hakem (VAR) sistemi. Oluacak ciddi manadaki hata ve hakszlklar ortadan kaldrp bir anlamda da güç farknn da ortadan kalkmasn salayacak. Üçüncüsü de ligi daha dengeli hale getirecek olan yeni jenerasyon hocalarn daha fazla sisteme ve oyun disiplinine uyan, onu kat ama doru manada uygulayan mantaliteleri ve oyun anlay olacak. Onun birleimi bence ligde ciddi manada yukardan kopmalar engelleyecek. Bu da rekabetin daha fazla takm arasnda geçmesini salayp, bence ligi daha iyi yerlere getirecektir.

Ana Sayfaya Git