Hakkari kayak merkezi kayak tutkunlarını ağırlamaya hazır

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, 15 milyon lira yatırımla pist kapasitesi artırılan ve dörtlü telesiyej kurulan 2800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezini ziyaret etti.

Haberler 23.12.2019 - 11:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akbyk, beraberindeki l Jandarma Komutan Tugeneral Nuri Öztürk ve Emniyet Müdür Yardmcs Sava imek ile geldii merkezde ilgililerden bilgi ald, beraberindekilerle yeni kurulan dörtlü telesiyeje binerek, pistin balangç noktasna çkt.

Akbyk, gazetecilere yapt açklamada, yeni yaplan telesiyej ve oluturulan pistin bu k kayakseverlere hizmet edeceini söyledi.

Pistin uzunluunun 3,5 kilometreye çkarldn belirten Akbyk, Yaplan telesiyejle burann k turizmi deerini bir kat daha artacak. Hakkaride her ekilde ciddi atlmlar yapyor, ciddi yatrmlar yaplyor. Hakkaride bir tekstil fabrikas kurmaya çalyoruz. Doal gaz geldi, halk kullanmaya balad. Yine belediye olarak ehir içinde belediye hizmetlerini en iyi ekilde yapmaya gayret ediyoruz. dedi.

Kentin k turizminde gelime olduunu aktaran Akbyk, festivaller düzenleyerek bu potansiyeli daha çok ortaya koymay hedeflediklerini dile getirdi.

Vali Akbyk, Burada yaplan pist uzunluu ve çevre düzenlemeleri yaklak 15 milyon liraya mal oldu. Hakkari kayak merkezi sadece Hakkari için deil, ülkemiz için önemli bir deer. Bölge turizmi ve k turizmi anlamnda özellikle Van, Kuzey Irak ve randan gelecek turistler ile ülkemize, Hakkarimize daha büyük katk salayacak. ifadesini kulland.

Kayak merkezinde planlanan otelin ihalesini gerçekletirdiklerini belirten Akbyk, unlar kaydetti:

Otelimiz 130 yatakl olacak. Otel içinde sporcu kamp eitim merkezi de yapmay düünüyoruz. Yaklak 20 milyon liraya mal olacak. Otelin 5 milyon liralk ksmn Gençlik ve Spor Bakanlmz karlayacak. Ayrca DAKA da bu sporcu kamp eitim merkezine, konaklama merkezine yaklak 5 milyon lira katk salayacak. Geri kalan ksm için dier projelerde olduu gibi Hakkari Valilii l Özel daresi tarafndan karlanacak.

Akbyk daha sonra merkezi gezdi, kayak yapanlarla sohbet etti.

Ana Sayfaya Git