Hakkari'de 3 bin 300 rakımlı yaylada kano yaptılar

Hakkari'de Berçelan Yaylası'nın 3 bin 300 rakımlı göller bölgesine çıkan bir grup doğasever, temmuz ayının son günlerinde eriyen kar sularıyla oluşan gölde kano yaptı ve yüzdü.

Haberler 29.07.2019 - 01:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkaride bir grup doasever, Berçelan Yaylasnn 3 bin 300 rakml göller bölgesinde karda kayd, eriyen kar sularnn oluturduu gölde yüzerek kano yapmann keyfini yaad.

Cilo Sat Gölleri ve Buzullar Daclk ve Doa Sporlar Dernei (CSAD) tarafndan, huzurun saland Hakkaride yayla ve doal güzelliklerin tantlmas amacyla etkinlik düzenledi.

Bu kapsamda, birçok ilden ve yurt dndan gelen 75 kii, 4 mevsimin bir arada yaad Berçelan Yaylasnn 3 bin rakml bölgesinde kamp kurdu.

Daha sonra 3 bin 300 rakmdaki göller bölgesine çkarak, henüz erimemi kar tabakasnn bulunduu alan kayan, kar üstünde halay çeken doaseverler, eriyen kar sularnn oluturduu gölde de hem yüzdü hem de kano yapmann keyfini yaad.

Yllar sonra güvenliin salad bölgelere çkarak elenceli zaman geçiren doaseverler, geceyi kamp alannda kurduklar çadrlarda geçirdikten sonra 3 bin 600 rakml Karadaa zirve trman gerçekletirdi.

- Hakkari tehlikeli bir bölge deil

Türkiye Daclk Federasyonu l Temsilcisi ve CSAD korucu üyesi Naci Ertunç, Hakkaride her hafta doa sporlar ve daclk faaliyeti yürüttüklerini söyledi.

Bu kapsamda Berçelan Yaylasna çktklarn belirten Ertunç, öyle konutu:

Burada kamp kurduktan sonra 3 bin 300 rakmda bulunan göller bölgesine çktk. Arkadalarmz burada hem yüzdü hem de kano yapt. Asl amacmz Hakkari bölgesinin tamamn bu gibi faaliyetlere açmak. Türkiyenin her yerinden ve Iraktan gelen katlmclarmz var. Buray görüp hayran kaldlar. Amacmz buray bütün dünyaya tantmak. Tüm doaseverleri buraya davet ediyoruz. Duyduklar gibi hareket etmesinler. Hakkari dedikleri kadar tehlikeli bir bölge deil. Gelsinler buralar görsünler. Buraya gönül rahatlyla gelebilirler.

- Buras inanlmaz derecede güzel

Etkinlie Antalyadan katlan Yldz Can, bugüne kadar bölgeyi görmemenin üzüntüsünü yaadn ifade etti.

Bölgedeki doal güzellikleri gördüünde gözlerinin dolduunu anlatan Can, unlar kaydetti:

Bu yaa kadar buralara gelip bu güzellikleri görememi olmann hüznünü yaadm. çünkü buras memleketin en ücra köelerinden biri, ku uçmaz, kervan geçmez bir noktas gibi geliyordu bize. Oysa burada bir cennet corafya var. yi kalpli, dost insanlar var. Berçelan Yaylasnn bu güzelliklerini gördükten sonra diyecek söz bulamadm. Herkes buraya gelsin.

zmirden gelen Melike Güney de 20 yllk rüyasn, böylesi güzel bir yerde dolu dolu yaad için çok mutlu olduunu kaydederek, Hayalimde canlandrdklarmn ötesinde eyler gördüm. çünkü buras inanlmaz derecede güzel. Buras gerçekten rüyamd. çok dalara çktm ama Hakkari benim için ulalmaz bir yerdi. yi ki bunu bana yaattlar. Emei geçenlere minnettarm. dedi.

stanbulda yaadn belirten Serkan Keskin ise Berçelan Yaylasnda 4 mevsimi bir arada yaadklarn bildirerek, bölgenin çok güzel bir corafyaya sahip oluunu söyledi.

Ana Sayfaya Git