Hakkari'de kadınlar futbolda söz sahibi oldu

Hakkari'nin kadın futbol takımı Hakkarigücü, mücadele ettiği ligde sergilediği performansla takdir topluyor.

Haberler 08.03.2017 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkaride yaklak 8 yl önce kurulan ve 25 futbolcusu bulunan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadnlar 2. Lig 2. Grup takmlarndan Hakkarigücü, baarsyla adndan söz ettiriyor.

Grubu ikinci srada tamamlayarak play-off turuna katlmaya hak kazanan Hakkarigücü, kenti Kadnlar 1. Ligde temsil etmeyi hedefliyor.

- Timur: Kadnlarn futbol oynamas anormal görünüyordu

Takmn antrenörü Cemile Timur, AA muhabirine yapt açklamada, takm kurarken zorluklarla karlatklarn anlatt.

lk aamada skntlar yaadk. çünkü bir kz çocuunun futbol oynamas, ort giymesi anormal görünüyordu. diyen Timur, öyle konutu:

Kzlarmzn baars ve TFF Kadnlar 2. Lige kadar yükselerek mücadele etmesi herkes tarafndan takdirle karland. limizde bu durum artk normal görünmektedir. u anda bir sknt yaamyoruz. Geçmie dönük baktmz zaman baya gelimeler oldu. u an tribünlere baktmz zaman kadnlar gelip futbol izliyor, oyuncularmzn aileleri gelip futbol izliyor. Bu da bizim için çok önemli.

Takmn, Dou Anadolu Bölgesinin de ilk kadn futbol takm olduunu ifade eden Timur, kendilerinden sonra bölgede kurulan takm saysnn 10a yükseldiini vurgulad.

- Aysel Edi: Birbirimize destek olduk

Takmda 8 yldr forma giyen Aysel Edi de ilk yllarda kendilerine tepki gösterenlerin imdi destek verdiini ifade ederek, Futbol oynadmzda kadn nasl futbol oynar eklinde tepkiler alyorduk ama biz kimseyi dinlemedik. Arkadalarmzla birbirimize destek olup futbol oynadk. diye konutu.

Emine Demir ise memleketinde ilk kez futbol oynamann mutluluunu yaadn belirterek, unlar söyledi:

Hakkariliyim ama burada ilk defa futbol oynama ans buldum. Daha önce Malatya, Mersin, Adana gibi 1. Lig takmlarnda oynadm. En son da Trabzonda forma giydim. Ondan sonra da kendi memleketimize transfer olduk. Hakkaride futbol oynamann ayr bir özellii var. Ailen ve arkadalarn seni izlemeye geliyor. Özellikle bu bölgede kadnlarn da spora ve aktivitelere katlmasn istiyoruz.

- Güldal: Takmmz inallah 1. Lige yükselen takmlardan biri olacak

Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Reit Güldal da kadn futbol takmnn büyük baar elde ettiini dile getirdi.

Hakkarigücü futbol takmmz kurulduu günden bu yana yüzlerce genç kzmz bu spora yönlendirdi. ifadesini kullanan Güldal, unlar kaydetti:

u an bu takmmzn bünyesinde yetiip, Beden Eitimi Yüksek Okullarna kazandrd kzlarmz oldu. 2. Ligde mücadele eden takmmz, ikinci srada bu ligi tamamlayarak play-off turuna katlma hakk elde etti. Burada 4 takmmz mücadele edecek. Bunlardan ikisi 1. Lige yükselecek. Takmmz inallah 1. Lige yükselen takmlardan biri olacak. u an kulübümüzün ans yüksek. Futbol zor branlardan biri. Bugüne kadar ilimizde bu kadar yüksek performans gösteren fazla takmmz olmad.

Ana Sayfaya Git