Hakkari'de "Sağlıklı Bir Gelecek Sporla Gelecek" projesi

Hakkari'de, "Sağlıklı Bir Gelecek Sporla Gelecek" projesi kapsamında yaklaşık 5 bin öğrencinin çeşitli spor dallarında düzenlenen kurslara ve etkinliklere katıldığı bildirildi.

Haberler 24.12.2016 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Milli Eitim Müdürlüünün örencilerin sportif aktivitelerden daha fazla yararlanabilmelerini salamak amacyla yaama geçirdii proje kapsamnda kentteki üç spor salonunda futsal, voleybol, masa tenisi, satranç ve dart branlarnda kurs ve çeitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlik ve kurslara il merkezindeki 21 ilköretim ve 17 ortaöretim okulundan çounluu kzlardan oluan yaklak 5 bin örenci katld.

Milli Eitim ube Müdürü ve Proje Koordinatörü Erol Hanlgil, gazetecilere yapt açklamada, kentte ilk kez bu büyüklükte sportif faaliyet gerçekletirildiini söyledi.

Hakkari Valiliinin destei ile balatlan projenin 7 ay süreceini anlatan Hanlgil, Bütün beden eitimi öretmenlerimizi örencilerimiz için seferber ettik. Hedefimiz sporla tanma yan Hakkaride olabildiince alt seviyelere indirmek. 5nci ve 6nc snflardan balayarak 12nci snflara kadar kz erkek bütün örencilerimizi spor branlar ile tantryoruz. dedi.

Hanlgil, etkinliklere katlan çocuklarn çounun ilk kez sporla tantn dile getirdi.

Amaçlarnn çocuklar sporun içine katmak olduunu vurgulayan Hanlgil, öyle konutu:

çocuklarmzn çou belki spor salonlar ile ilk defa tanyorlar. lk defa topu eline alp spor yapan örencilerimiz var. Biz de sadece çocuklarn iyi ortamda spor yapmas için buradayz. Ben inanyorum ki Hakkaride sporun alt yaps zenginleecek. Desteklerinden dolay Sayn Valimiz Cüneyit Orhan Toprak ve Milli Eitim Müdürümüz Veysel Durguna Hakkarili çocuklar adna teekkür ediyorum.

Ana Sayfaya Git