Hakkari'deki heyecan yaratan Türkiye Rafting Şampiyonası sona erdi

Hakkari'de düzenlenen Türkiye Rafting Şampiyonası 2. ayak müsabakaları son etap yarışlarının ardından tamamlandı.

Haberler 30.10.2020 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakanl ve Hakkari Valiliinin destei ile Türkiye Rafting Federasyonunca Zap Vadisinde gerçekletirilen ampiyonada, 26 kulüpten 60 takm ve 450 sporcu yart.

Depin bölgesindeki yarlarda 50 hakem görev ald. ölen havasnda geçen ampiyonada Kürtçe, Türkçe arklar seslendirildi.

3 bin 740 metre yükseklikteki Sümbül Dann eteklerindeki Zap Suyunda yaplan nehir inii yarlarnn ardndan müsabakalar sona erdi.

Kentte büyük heyecan yaratan ve 5 gün süren ampiyonada Açk Ya Erkek kategorisinde Antalya Manavgat Spor Kulübü, Açk Ya Kadn kategorisinde Tunceli Gençlik Spor Kulübü, Karma (mix) kategoride Antalya Manavgat Spor Kulübü B takm birinci oldu.

U19 Erkekler kategorisinde Van çatak Belediyesi Spor Kulübü, U19 Kadnlar kategorisinde de Tunceli Yurdum Spor Kulübü birincilik elde etti.

Milli takm sporcularnn gösteri yarlarnn ardndan düzenlenen kapan töreninde konuan Vali ve Belediye Bakan Vekili dris Akbyk, desteklerinden dolay çileri ile Gençlik ve Spor bakanlklar, Türkiye Rafting Federasyonu, sporcu ve antrenörlere teekkür etti.

Kentin her alanda deiim ve dönüüm yaadn belirten Akbyk, 2023te Türkiye Cumhuriyetinin kuruluunun 100. ylnda çok farkl bir Hakkari göreceiz. Alt yapdan üst yapya, eitimden spora her alanda büyük bir deiim var. dedi.

Etkinlii Hakkaride hayat var, gelin bu hayat birlikte yaayalm sloganyla düzenlediklerini dile getiren Akbyk, unlar kaydetti:

Zap, Türkiyenin ender sularndan birisi. Buradaki yarlar mutlaka keyifli olmutur. Deien kentimiz turizmde de gerekli katk ve yatrmlar salanacak ve Hakkari hak ettii kazanca ulaacaktr. Hakkari güzelliklerin, festivallerin, bilimsel sempozyomlarn, spor etkinliklerinin merkezi olacak ve bunlarla anlacak. nallah önümüzdeki yl dünya ampiyonasn, çok farkl uluslararas etkinlikleri Zap üzerinde düzenleyeceiz.

Türkiye Rafting Federasyonu Bakan Fikret Yardmc da kaybedenin olmad bir ampiyona icra ettiklerini aktard.

Hakkari kazand, Türkiye kazand, dostluk kazand, kardelik kazand diyen Yardmc, öyle konutu:

Özellikle son iki yldr Dou ve Güneydou bölgelerinde kahraman güvenlik güçlerimizin yapt baarl operasyonlar neticesinde tabii ki de sahann gençlikle, sporla ve kardelikle dolmas gerekiyordu ve biz dün Tuncelideydik, Vandaydk, çataktaydk, Bahçesaraydaydk, rnak Beytüebaptaydk, bugün Hakkarideyiz yarn Siirtte olmaya devam edeceiz. Biz dounun gençlerini batnn gençleriyle buluturarak inadna sevgi, inadna kardelik, inadna dostluk içinde olduumuzu bütün dünyaya duyuracaz. Hakkaride mükemmel dostluklar olutu.

Konumalarn ardndan dereceye giren takmlara kupa ve madalyalar verildi.

Ana Sayfaya Git