Hayata böyle bağlandı

Şanlıurfa'da doğuştan bir ayağında bulunan engel nedeniyle içine kapanık bir yaşam sürdüren 20 yaşındaki Mahmut Açıkgöz'ün hayatı, 5 yıl önce başladığı tekerlekli sandalye basketbolu sayesinde değişirken, genç sporcu, 22 Yaş Altı Erkek Milli Takımı'na seçilme başarısı gösterdi.

Haberler 06.01.2020 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçen sezon Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligine yükselen anlurfa Büyükehir Belediyesporun oyuncularndan olan Mahmut Açkgöz, 15 yana kadar toplumdan uzak kalmay ve vaktinin büyük çounluunu evinde geçirmeyi tercih etti.

Be yl önce bir dönemler tekerlekli sandalye basketbolu oynayan Selami Habe ile tesadüfen tannca bu alanda kendini gelitirebileceini örenen Mahmut Açkgöz, hayatnn gidiatn tamamen deitirme frsat yakalad.

Basketbolla tantktan sonra çok çalarak takmnn deimezleri arasna giren genç oyuncu, 22 Ya Alt Erkek Milli Takmna seçilmenin gururunu yayor.

Mahmut Açkgöz, AA muhabirine yapt açklamada, ilk antrenmana çktnda Ben bu ii yapamam diye düündüünü söyledi.

Fakat zamanla bu düüncesinin deitiini aktaran Mahmut Açkgöz, çimde bir ate yaklmt bir kere. Birkaç antrenmana daha gidince bu ii yapabileceime inandm. Antrenmanlar hiç kaçrmadan çalmalarm sürdürdüm ve baary yakaladm. Önceleri yedekte bekledim ama sabrederek çaltm ve takmn deimezleri arasna girmeyi baardm. diye konutu.

- Hedefim A Milli Takma da seçilmek

Hedeflerinin çok büyük olduunu ve özellikle A Milli Takma seçilip baarlar yakalamak istediini dile getiren Mahmut Açkgöz, öyle devam etti:

Bu ay Ankarada düzenlenecek 22 Ya Alt Erkek Milli Takm kampna gideceim. nallah bu sene talyada düzenlenecek Avrupa ampiyonas, sonra da Dünya ampiyonasnda milli takm ile baarl olmak istiyorum. Engelliler olarak hiçbir zaman umudumuzu kaybetmemeliyiz. nsan; vücudundaki engeli deil, kafasndaki engeli kaldrrsa istedii eylere ulaabilir. Ben de pes etmedim, çaltm ve bugünlere geldim çok ükür, mutluyum.

Mahmut Açkgöz, spor sayesinde hayattan keyif almaya baladn, yeni eyler örendiini anlatarak, Sporla tantktan sonra hayata bakm çok deiti. Spor sayesinde farkl ehirleri görme, baka insanlarla tanma ansn yakaladm. Benim gibi tüm engellilere spor yapmay tavsiye ediyorum. Spor insann hayatn deitiriyor. ifadelerini kulland.

Tekerlekli sandalye basketbolunda hedefleri olduunu vurgulayan Mahmut Açkgöz, u anda genç milli takmlarda oynuyorum ama hedefim A Milli Takma da seçilmek. Kendime inanyorum ve çalarak inallah baarl olacam. diye konutu.

- Yldrm: çok çalarak kendisini kantlad

anlurfa Büyükehir Belediyespor Antrenörü Serdar Yldrm, takmdaki oyuncularn iki yabanc hariç tamamnn altyapdan gelen, anlurfal basketbolculardan olutuunu belirtti.

Gençlere önem veren ve bunun meyvesini alan bir kulüp olmay baardklarn dile getiren Yldrm, Mahmut Açkgözün de kendisini gelitirerek önemli bir oyuncu haline geldiini ifade etti.

Mahmut Açkgözün milli takm hedeflerini gerçekletireceine inandnn altn çizen Yldrm, unlar söyledi:

Türkiyede genç milli takmlara en fazla oyuncu gönderen kulüplerden biriyiz. Mahmut da baarsyla genç milli takmda oynayan bir oyuncumuz. Mahmut bizimle tanmadan önce engeli nedeniyle kendisini dlanm, sosyal hayattan uzak hisseden bir çocuumuzdu. Bizimle ve sporla tantktan sonra çok çalarak kendisini kantlad ve genç milli takmn önemli oyuncularndan biri haline geldi. Takmmzda en fazla süre alan oyuncularmzdan biri ve kendisiyle gurur duyuyoruz. nallah anlurfa ve Türkiyeyi en iyi ekilde temsil ederek, bizi gururlandrmaya devam edecektir.

Ana Sayfaya Git