Haziranda karda antrenman

"Bu mevsimde normal şartlarda merkezde tekerlekli kayakla antrenman yapıyoruz. Tekerlekli kayak daha fazla denge istiyor. Karda kaymak ise daha zor ama daha verimli oluyor"

Haberler 19.06.2017 - 01:06 Son Güncelleme : 19.06.2017 - 01:06

Vann kayakl kou sporcular, haziran aynda karla kapl Karapet Geçidinde antrenman yapt.

Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüünün kayakl kou takm, yln 9 ay karn erimedii Van-Bahçesaray kara yolundaki 3 bin rakml Karapet Geçidinde antrenman yaparak, k yarlarna hazrlanyor.

ehir merkezinden yaklak bir saatlik yolculuun ardndan geçide ulaan sporcular, kayak takmlaryla zirveye çkarak, burada hem antrenman yapt hem de gönüllerince elendi.

- Korkmaz: nsanlar denize girerken bizler kayak yapyoruz

Kayak antrenörü Halis Korkmaz, birçok kayak sporcusunun yaz aylarnda kayak yapmak için buzullara kadar gittiini anlatt.

Karapet Geçidini ilk gördüklerinde çok ardklarn vurgulayan Korkmaz, Yazn ortasnda, scaklarn etkili olduu u günlerde bizler karda kayak yapmann keyfini yaadk. dedi.

Halis Korkmaz, Karapet Geçidinin sporcular için çok iyi bir yer olduunu aktararak, unlar kaydetti:

Scaklarn bastrd u günlerde, oruçlu oruçlu halen gelip karda kayak yapabiliyorsak çok anslyz demektir. Türkiyenin birçok yerinde insanlar denize girerken bizler karda kayak yapyoruz. Bundan sonra karlar eriyinceye kadar buraya gelmeyi düünüyoruz. Bizlere bu imkan sunan Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürümüz Nevzat nanç Beye teekkür ederiz.

- Meryem Sena: lk günümüz çok verimli oldu

Kayak sporcusu Meryem Sena Yurtsever, böylesine bir doaya sahip olduklar için ükrettiini söyledi.

Karda antrenman yapabilmenin mutluluunu yaadklarn anlatan Meryem Sena, Merkezde de tekerlekli antrenman yapyoruz ama kardaki kadar zevkli olmuyor. Bugün denge çalmalar, art arda çklar, iniler ve trman çaltk. lk günümüz çok verimli oldu. Bu mevsimde normal artlarda merkezde tekerlekli kayakla antrenman yapyoruz. Tekerlekli kayak daha fazla denge istiyor. Karda kaymak ise daha zor ama daha verimli oluyor. diye konutu.

Keyif dolu bir gün geçirdiklerini dile getiren Melike Bilir de u ifadeleri kulland:

Bu gidile karlar erimeden yenisi üstüne yaacak. Karapet Geçidine gelmemiz çok iyi oldu. nallah hocamz bizi karlar eriyinceye kadar buraya getirir. Normal artlarda yazn antrenman yapp, kn da yarlara gidiyoruz ama öyle görünüyor ki biz k sezonunu daha kapatmadk. Bu da bizim için avantaj.

Sporcu arkadalarnn hem dünya hem de Türkiye çapnda birçok derecesi bulunduunu kaydeden Tuba lkhani ise 2 saat önce kent merkezinde scaktan kavruluyorduk imdi ise Karapet Geçidinde üüyoruz. Bugün iki mevsimi bir arada yaamann mutluluunu yaadk. eklinde görü belirtti.

Ana Sayfaya Git