"Hedefimiz 2. ve 3. Lig maçlarının canlı yayınlanması"

Futbolda 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Başkanı Cengiz Günaydın, gelecek yıl en büyük hedeflerinin 2. ve 3. Lig maçlarının canlı yayınlanması olacağını söyledi.

Haberler 24.12.2016 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Günaydn, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terimin geçtiimiz ay açklad faaliyet raporunda da 2. ve 3. Lig maçlarnn canl yaynlanmasnn yer aldn hatrlatarak, Maçlarn canl yaynlanabilmesi ve dünyann her yerinden izlenebilmesi için elimizden geleni yapacaz. Bu konuda Fatih hocamz ile ibirlii içerisindeyiz. Birlik olarak en büyük hedefimiz 2. ve 3. Ligin canl olarak yaynlanmas. dedi.

Birliin kurulu amaçlaryla ilgili olarak ise Günaydn, Futbol ailesi içerisinde olan kulüpleri bir araya getirmek ve federasyonumuz çats altnda tek vücut halinde bulunmalarn salamak amaçlarmzdan biri. Türk futbolunda 2. ve 3. Lig kulüplerinin de var olduunu da kamuoyuna göstermek ve bu liglerde mücadele eden kulüplerin skntlarn gidermeyi hedefliyoruz. ifadelerini kulland.

Cengiz Günaydn, 2. ve 3. Lig kulüplerinin çok ciddi skntlarnn olduunun altn çizerek, öyle devam etti:

Bugüne kadar hep ferdi olarak ikayetlerimizi dile getiriyorduk artk birlik olarak bunlar dile getireceiz, projelerimizi ortaya koyacaz. Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) desteiyle de 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliini daha iyi noktalara getireceiz. Ciddi skntlarmz var, özellikle tesisler ve statlar konusunda, bu konuda da Fatih Terim ve TFF ile ibirlii içerisinde bulunarak, bu liglerin çok daha iyi artlarda oynanmasn salamaya çalacaz.

- 44 ehir ve 91 kulübü temsil ediyoruz

Günaydn, dün ilk genel kurulunu gerçekletiren 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliinin çok büyük bir kitleyi temsil ettiini dile getirerek, öyle konutu:

44 ehir ve 91 kulübü temsil ediyoruz. Yaklak 35 milyon nüfusa hitap ediyoruz. Bu iki lig, her hafta 200 bin seyirci ortalamas ile oynanyor. Süper Lig ve 1. Lig Kulüpler Birlii vard, artk bizim de bir birliimiz var. Her zaman Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig ve 1. Lig kulüpler birlikleri ile ibirlii içerisinde olacaz.

- Bugün bakan aday deildim

2. ve 3. Lig Kulüpler Birliinin ilk bakan olan Cengiz Günaydn, birliin gelecek haziran aynda olaan kongreye gideceini ve yeni bakann seçeceini açklad.

Günaydn, haziran aynda genel kurula gidecek olmalarnn sebebini ise, çünkü bu ligden her yl 12 takm amatör kümeye düüyor, 12 yeni kulüp geliyor. Bu anlamda bu bayrak devrini yapmak, hem de yeni gelen kulüplerin temsilde yer alabilmesi için her haziranda kongremiz olacak. sözleriyle ortaya koydu.

Dün yaplan genel kurulda bakan aday olmadnn ancak kulüp bakanlarnn gösterdii teveccühle bakanla seçildiini aktaran Cengiz Günaydn, Tüm kulüp bakanlarmza beni bu göreve layk gördükleri için teekkür ediyorum. Haziran aynda da beni bakan aday olarak gösterirlerse olurum tabii ki. yorumunu yapt.

Ana Sayfaya Git