"Her gelen gitmesini bilecek"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman: "Olağanüstü genel kurula gidilse dahi 2019'da seçim olacak" dedi.

Haberler 12.08.2018 - 11:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beikta Kulübü Bakan Fikret Orman, yönetimlerde yer alacak yeni insanlar yetitirmeleri gerektiini söyledi.

Siyah-beyazl kulübün Vodafone Park Moda Merkezinde gerçekletirilen olaan divan kurulu toplantsnda yapt açklamada, olaanüstü seçimli genel kurula gitme kararlarna deinen Orman, Olaanüstü genel kurula gidilse dahi 2019da seçim olacak. dedi.

Divan kurulu üyelerinin, uzun süre bakan olarak kalmas yönündeki tavsiyesine yant veren Orman, Süleyman Seba gibi 15 sene görev yaplmas isteniyor. Benim öyle niyetim yok. Bakanlk eskiye göre daha zor. Süleyman aabey imdi bakan olsayd ne çekerdi? Dar çkp yemek yiyemiyorum. Ben kimsenin memuru deilim. Ben de insanm. Süleyman Seba hariç benim kadar fazla mesai yapan bakan oldu mu? Bu, uzun dönem yaplacak bir ey deil. Her gelen gitmesini bilecek. Birinin bakan olmas için ölmemi mi bekliyorlar? Alttan da insanlar yetitireceiz. Hizmet için geldik. Yaptk, bitecek ve gideceiz. diye konutu.

Orman, yarn bir yönetim kurulu toplants yapacaklarn ve yakn zamanda gerçekletirilecekleri olaanüstü seçimli genel kurulun tarihini belirleyeceklerini dile getirdi.

Seçime gitmelerine ramen yönetimdeki isimlerle ilgili divan kurulu üyelerinin kafasnda bir soru iareti olmamas gerektiini kaydeden Orman, çouyla 7 senelik bir yolculuk yaptk. Zaman zaman kiisel konular oluyor. Yedi sene içinde enerji de düüyor, normal eyler. Türkiye bir süreçten geçiyor. u süreçte aktif çalmalyz. Yönetim kurulu arkadalarmdan çok memnunum ama enerjimiz dütü. Bunu harekete geçirmemiz lazm. ifadelerini kulland.

- Beikta yönetim kurulu yönetiyor

Siyah-beyazl takmn teknik direktörü enol Günein, transfer konusunda yetkinin yönetim kurulunda olduu yönündeki açklamasna deinen Orman, sözlerini öyle sürdürdü:

Doru söylüyor. Sorumluluu olan kii biziz. Oyuncularn kontratlar kulüple ama hocaya sormadan transfer olabilir mi? Hocayla konumadan bir transfer asla olmaz. Beikta yönetim kurulu yönetiyor. enol Güne, yönetim kurulunun üstünde bir isim deil. Bize kar sorumluluklar olan bir isim. Baz eyleri fazla abartyoruz, bazlarn da fazla yeriyoruz. Beikta ilk defa enol Güne ile ampiyon olmad. çok iyi bir hoca ama mali konular Günein ii deil.

Kulüpte hizmet etmi eski isimlere sosyal medya üzerinden kötü sözler sarf edildii eklindeki eletirilere yant veren Orman, Bir kiiye laf eden veya ettiren erefsizdir. Ben nasl engel olabilirim. Sosyal medyada eski futbolcuya küfür edeni bilmiyorum. Ben Twitterda yazlanlar görmüyorum. Ben ve arkadalarm hiçbir ekilde taraftarlarla sosyal medya iine girmedik. O eski Beiktata var. En büyük sorun, Beiktata futbolculuu brakm kiiler ve medyann daralmas. Futbolu brakan, altyapda i istiyor. e alnmadklar zaman gidiyorlar sosyal medya üzerinden sallyorlar. Buras Darülaceze kulübü deil. eklinde konutu.

Fenerbahçe Kulübünde Ali Koçun bakan seçilmesiyle, Türk futboluna yeni bir üslup geldiini vurgulayan Orman, Türk futboluna yeni bir üslup geldii için, bir masann etrafnda oturduumuz için çok mutluyum. Bizim Fenerbahçe ile hiçbir problemimiz yok. Geldiimiz günden bu yana Fenerbahçeyle kavga ediyoruz. Geçen sene Galatasaray ampiyon oldu. Biz bu kavgay yapacak olsak, Galatasarayla yaparz. Ama çkp da bir kulübün bakan, Beikta ile ilgili konuursa, biz de susacak deiliz. Gidenin arkasndan konumayalm, neyse. Tarihte, yaptklarmzla ve insanlarn üzerinde braktmz izlenimlerle anlacaz. ifadelerini kulland.

- 3-5 tane radikal düüncem var

Tüzük tadili konusunda görülerini aktaran Orman, Tüzükte deitirmek istediim dört madde var. lki raporlarn geç gelmesi, ikincisi divan aidat, üçüncüsü genel af getirelim istiyorum. Sicil aff olsun. Dördüncüsü de yönetim kurulu saysnn aa çekilmesi. deerlendirmesinde bulundu.

Futbolun artk profesyonelletiine dikkati çeken Orman, unlar söyledi:

Kulüpler artk öyle büyüdü ki... Büyümeyle beraber profesyonellememiz lazm. Futbolculara görev veriyorsunuz, futbol harici görev alanlar mutlu olmuyor. Yönetim kurulu içinde kavgalar, çatmalar oluyor. Bunlar beni yoruyor. Profesyonelletirdiimiz bütün departmanlarda baar elde ediyoruz. Bir yöneticiyle üç gün bir yere gideyim, herkes ona düman oluyor. Yönetim kurulu üye saysn aa çekmek istiyorum. Takdir genel kurulundur.

u anki tüzüün çalmalarna engel olmadn anlatan Orman, 2019da da aday olup son dönemimde çok radikal eylemlere gideceim. Bana kalrsa artk Beikta Kulübünde bakann da maa almas lazm. Benden sonraki rahat etsin. 3-5 tane radikal düüncem var. diyerek sözlerini tamamlad.

Ana Sayfaya Git