Hesarek Dağı kayakseverleri bekliyor

Geçen yıl yaklaşık 50 bin kişiyi ağırlayan Bingöl'deki Hesarek Kayak Tesisleri'nde kış sezonu hazırlıkları tamamlandı.

Haberler 23.12.2016 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakanlnca kent merkezine 34 kilometre uzaklktaki Dikme köyü mevkisi Hesarek Da kuzey yamacnda yaptrlan ve geçen yl hizmete giren merkezde, biri bin 600 metre uzunluunda olmak üzere 4 pist ve 70 yatak kapasiteli otel bulunuyor.

Bu sezon kar kalnlnn bir metreyi amasnn ardndan tesislerin k sezonuna hazr hale getirilmesi için pistler kar makineleriyle bastrlarak, sezona hazr hale getirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Erdal Arkan, AA muhabirine yapt açklamada, Hesarek Kayak Tesislerini erken açmann sevincini yaadklarn bildirdi.

Bu yl yeni açlan acemiler pisti ve dier pistlerin kayak yapmaya elverili duruma getirildiini ve 2016-2017 kayak sezonunu açtklarn ifade eden Arkan, ehir merkezine 34 kilometre uzaklkta olan kayak tesislerimiz, bölgesel ve uluslararas yarmalaryla bu yla damgasn vuracak. dedi. Arkan, tesislerin 70 yatak kapasitesine sahip olduunu aktard.

Ülkenin gözde kayak ve k turizmi merkezlerinden biri olan Hesarek Kayak Tesislerine kayakseverleri beklediklerini anlatan Arkan, geçen yl yaklak 50 bin ziyaretçi arladklarn belirtti.

Bir hafta boyunca aralksz devam eden kar ya sonrasnda kayak merkezinde kar kalnlnn 1 metreye ulatn belirten Arkan, Hesarek Danda mays ay ortasna kadar karn kaldn, bu nedenle merkezin, Türkiyenin k sezonunda en uzun süre hizmet verecek kayak tesislerinden biri olduunu dile getirdi.

Arkan, dört bir yan karla çevrili olmas nedeniyle beyaz cennet olarak niteledii tesiste bu sene 100 bin ziyaretçiyi arlamay hedeflediklerini anlatarak, öyle devam etti:

Karn erken yamas bizim için bir avantaj. Bu yl aralk aynda merkezimizi erken açmann mutluluunu yayoruz. Bölgedeki ve ülkemizdeki bütün insanlar tesisimizi görmeye, Hesarekte esiz bir kayak keyfi yaamaya davet ediyoruz.

Bingöl Kadn Doum ve çocuk Hastalklar Hastanesinde doum uzman Ramazan Adan, 2 yl önce stanbuldan tayin olduu Bingölde böyle bir tesisin olmasnn büyük bir nimet olduunu söyledi.

Adan, Frsat buldukça burada kayak yapyorum. Pist çok güzel. Daha önce baka yerlerde de kayak yaptm. Kartalkaya, Kartepe, Uluda, Palandöken olsun, onlara göre daha iyi buras. ifadelerini kulland.

Recep Alimolu da kayak tesislerinin kent merkezine yakn olmasnn kendileri için büyük avantaj olduunu belirterek, Tesisler çok güzel, kar çok iyi, kayak yapmaya elverili bir ortam. Herkesi bekliyoruz. dedi.

Bingöl ikliminin k sporlar için uygun olduunu anlatan Hakan Alimolu, Devletimiz, Valiliimiz bu iklime uygun çok güzel bir tesis yapm. Her taraf kar, insanlar cvl cvl, eleniyoruz. Emei geçenlerden Allah raz olsun. diye konutu.

Ana Sayfaya Git