HİV'li kan verilen çocuğun hayali gerçek oluyor

Şanlıurfa'da 8 yıl önce tedavi gördüğü hastanede HIV'li kan verilen ve taraftarı olduğu Galatasaray'ın maçını tribünden izlemek isteyen 10 yaşındaki Y.Ç'nin hayali, Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'ın girişimiyle gerçekleşecek.

Haberler 02.12.2016 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada 8 yl önce tedavi gördüü hastanede HIVli kan verilen ve taraftar olduu Galatasarayn maçn tribünden izlemek isteyen 10 yandaki Y.çnin hayali, Gençlik ve Spor Bakan Akif çaatay Klçn giriimiyle gerçekleecek.

Henüz 1,5 yandayken, 2008 ylnda üzerine çaydanlk devrilen, vücudunun sol bölümünde yanklar oluan, bu nedenle hastanede tedavi gördüü srada verilen kanda HIV virüsü tespit edilen Y.ç, pek çok akran gibi futbola ilgi duyuyor.

AAnn dün yaynlad, Onun en büyük hayali takmn tribünden izlemek balkl haber üzerine Gençlik ve Spor Bakan Akif çaatay Klçn talimatyla Y.çyi evinde ziyaret eden Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Hakan Kekü, Galatasaray formas ve futbol topu hediye etti.

Bakan Klçn selamn aileye ileten Hakan Kekü, Y.çnin çarsna duyarsz kalamadklarn vurgulayarak, Bakanmzn talimatyla kardeimizi ziyaret ettik ve onu 29 Ocakta oynanacak olan Galatasaray-Akhisar Belediyespor maçna götüreceiz. Aslnda imdi de götürebilirdik ama okulu göz önüne alarak yar yl tatilini hedef seçtik. O dönemde kendisi ve abisi tribünde olacak inallah. Bugün de Galatasaray formas ve top aldk ayn zamanda Bakanmzn müjdesini getirdik. dedi.

Yaananlarn ardndan mutlu olan Y.ç, en büyük hayalinin gerçekleecek olmasndan dolay heyecanl olduunu söyledi.

Baba Mehmet ç. ise haberi okuduunda duygulanp gözyalarna hakim olamadn belirterek, söz konusu ziyaretten büyük mutluluk duyduklarn aktard.

Gençlik ve Spor Bakan Akif çaatay Klça teekkür eden acl baba, Olum bugün sanki yeniden domu gibi sevindi, dolaysyla hepimiz mutluyuz, Allaha ne kadar ükretsek azdr, bu bizim rüyamzda ve sa olsun bakanmz bunu gerçekletirdi. Olum o günü iple çekecek. diye konutu.

Ana Sayfaya Git