Hokey'de milli takımlara Diyarbakır’dan 3 isim

Hokey'de milli takım aday kadrolarına Diyarbakır'dan 3 sporcu davet edildi. Ali Gaffar Duva, A Milli Takım'a alınırken, Hakim Taşar ile Ömer Demirtop ise U19 Milli Takım kadrosuna çağrıldı.

Haberler 25.03.2021 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr, hokey milli takmlarna 3 sporcu yollad. smini ehit Emniyet Müdürü Gaffar Okandan alan Ali Gaffar Duva, A Milli Takma, Hakim Taar ile Ömer Demirtop da U19 Milli Takm aday kadrosuna davet edildi. Hokey Federasyonu Diyarbakr il temsilcisi Mehmet Veysi Koyun, çok önemli yeteneklere sahip olduklarn söyledi.

Koyun, üç sporcularnn milli takmlara davet edilmesinin Diyarbakr için gurur verici bir olay olduunu kaydetti. Koyun, hedeflerinin çok daha fazla sporcunun milli takmlara gitmelerini salamak olduunu belirterek, öyle dedi:

Hokeyde çok önemli admlar attk. Önce bu sporun gelimesine katk sunduk. Sonra faal olarak müsabakalara katlacak kulüpler ve sporcular oluturduk. Ksa süre içerisinde sporcularmz ve kulüplerimiz bu alanda etkin oldu. imdi Türk milli takmlarna sporcu gönderen bir kent olduk. Bu uzun ve meakkatli yol bize büyük bir olgunluk katt. Bize inanlarn güvenlerini boa çkarmadk.

Sporcularmza güveniyorum

Milli takmlara giden sporculara güvendiklerini ifade eden Koyun, Pandemi kurallarna uygun bir ekilde antrenmanlar yapan sporcularmz, milli mücadeleye davet edildiler. Ali Gaffar Duva, A Milli Takma, Hakim Taar ile Ömer Demirtop U19 Milli Takm aday kadrosuna davet edildi. Bu sporcularmzdan çok umutluyuz. Onlarn baarl olacaklarn ve Milli Takmmz en iyi ekilde temsil edeceklerini biliyorum. imdiden hem sporcularmza hem de Milli Takmmza baarlar diliyorum eklinde konutu.

Milli takm kamp Alanyada

Sporcularn, 23-28 Mart tarihleri arasnda Antalyann Alanya ilçesinde kampa gireceklerini aktaran Koyun, sözlerini u ekilde sürdürdü:

Teknik ekip tarafndan bin sporcu arasndan ilk kampta 30 kii seçilmitir. Seçilen sporcular ile milli takm kamplar balamtr. 19-23 Temmuz tarihleri arasnda Hrvatistann van Zelina kasabasnda yaplacak Avrupa ampiyonasnda milli takmmz en iyi ekilde temsil etmek istiyoruz. Pandeminin tüm olumsuzluklarna ramen çalmalarn aksatmayan sporcularmz bize beklediimiz baary sunacaklardr.

Koyun, hokey sporuna desteklerini sürdüren Diyarbakr Gençlik ve Spor l Müdürü Nüammer Usluya teekkür ederek sözlerini tamamlad.

Ana Sayfaya Git