Hollanda'yı salladık! Avrupa'ya resmen çıkarma yaptık

Metin Şahin: "Hollanda'nın yaptığı nezaketsizliğe en güzel cevabı sahada madalya kazanan sporcularımız verdi"

Haberler 14.03.2017 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hollandada yaplan Açk Taekwondo Turnuvasna katlan Türkiye Taekwondo Milli Takm 6s altn olmak üzere kazand 12 madalya ile önemli bir baar elde etti.

Hollanda tarafndan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kayaya kar yaplan siyasi nezaketsizlik 3 gündür gündemdeki yerini korurken, hafta sonundaki müsabakalarda tekvandocular bu ülkede aldklar baarl sonuçlarla sevinç yaratt.

Hollandann Eindhoven kentinde 11-12 Mart 2017 tarihlerinde düzenlenen Hollanda Açk Taekwondo Turnuvasna katlan Türkiye Taekwondo Milli Takm 6s altn olmak üzere 12 madalya kazand. 53 ülkeden 1212 sporcunun mücadele ettii turnuvada Türkiye, 19u erkek 13ü bayan olmak üzere 32 sporcu ile temsil edildi. Büyüklerde 20, gençlerde ise 1 sklet olmak olmak üzere 21 sklette mücadele eden sporcularmz 12 madalya kazanarak önemli bir baar elde etti. Türkiye, turnuvay 6 altn, 2 gümü ve 4 bronz madalya ile tamamlad.

ALTIN MADALYALAR

Turnuvada, bayanlar 46 kiloda Rukiye Yldrm, 49 kiloda Merve Dinçel, 53 kiloda Durdane Altunel, +73 kiloda Nafia Ku, erkekler 80 kiloda Yunus Sar ve genç erkekler +78 kiloda Emre Kutalm Ateli altn madalya kazand. Erkekler 80 kiloda Hasan Can Lazolu ve 87 kiloda Serdar Yükselin gümü madalyann sahibi olduu turnuvada, 58 kiloda Mertcan Dolmac, 63 kiloda Hakan Reçber ve Ferhat Can Kavurat ile +87 kiloda Sabit Burahan Karaka, ülkemize bronz madalya getiren isimler oldu.

ampiyonay deerlendiren Türkiye Tekvando Federasyonu Bakan Metin ahin, Hollandann Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kayaya yönelik skandal tavrna dikkati çekerek, Hollandann yapt nezaketsizlie en güzel cevab sahada madalya kazanan sporcularmz verdi. ifadelerini kulland.

Hollanda hükümetinin bu tavrna tepki gösteren milli sporcular da müsabakalarn yapld salonun önünde, Hollandann Sayn Bakanmza yapt nezaketsizlii iddetle knyoruz. yazl pankart açmt.

Ana Sayfaya Git