Huzur, Şırnaklı çocuk ve gençleri sporla buluşturdu

Şırnak'ta sağlanan huzurla çocuk ve gençler sporla buluştu.

Haberler 23.07.2018 - 11:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kentte 2 yl önce saldrlar gerçekletiren PKKllara yönelik güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlarn ardndan tesis edilen huzur hayatn her alanna olumlu yansd.

Sosyal yaamn canland rnakta çocuk ve gençler spora yöneldi.

Tatili kentteki yar olimpik yüzme havuz, gençlik merkezi ve futbol sahalarnda sporla geçiren binlerce çocuk ve genç, hem eleniyor hem de gelecee dair hedef belirliyor.

2 ylda lisansl sporcu saysnn 8 binden 26 bine yükseldii rnakta artan talep üzerine mevcut tesislere ek olarak Gençlik ve Spor Bakanlnca Cizre ilçesinde 10 bin 500 kiilik, dil ilçesinde 3 bin kiilik futbol stad, Beytüebap, Uludere ve Güçlükonak ilçelerinde de spor salonlar yaplmas hedefleniyor.

Gençlerin kariyer planlamalarna sporu da ekledii kentte, gelecein sporcularnn yetitirilmesi için yatrmlar sürüyor.

Faal sporcu saymz 7 bin

Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Lokman Ekinci, AA muhabirine yapt açklamada, terör saldrlarnn ardndan güvenlik güçlerince kentte gerçekletirilen baarl operasyonlarla artk huzurun yaandn söyledi.

Huzurun yatrmlar da beraberinde getirdiini, binlerce örenciyi sporla buluturduklarn ifade eden Ekinci, yaanan skntlar bertaraf etmek, gençlere spor imkan sunmak için Gençlik ve Spor Bakanlnn kentte birçok projeyi önümüzdeki süreçte hayata geçireceini belirtti.

2 yl içerisinde il genelinde eksik olan tüm tesislere kavuacaklarn söyleyen Ekinci, Bakanlmz Cizre ilçesinde 10 bin 500 kiilik futbol stad, dilde 3 bin kiilik futbol stad, Beytüebap, Uludere ve Güçlükonak ilçelerinde kapal spor salonlar, idari bina, sentetik futbol sahalar gibi birçok spor tesisini ilimize kazandryor. dedi.

rnakn çok genç bir nüfusa sahip olduuna iaret eden Ekinci, 029 ya arasnda 285 bin kiinin bulunduu kentte, tesislerde büyük younluk yaandn aktard.

Ekinci, kimi zaman talebe yetimekte zorlandklarn anlatarak, özellikle kz çocuklarnn spora yönelik talebinin artmasndan gurur duyduklarn dile getirdi.

rnakta kz çocuklarnn spor tesislerine kayp yaptrmasndan duyduklar memnuniyeti ifade eden Ekinci, ailelerine teekkür etti.

Daha önce örgütün bu çocuklarmz gitar, saz dersi bahanesiyle götürüp, kötü amellerle yetitirip hangi konuma getirdiklerini biliyoruz. Devlet ise onlar iyi bir sporcu olarak yetitirmek için urayor. diyen Ekinci, bu gerçekleri ailelerin de gördüünü ve çocuklarn spora, kurslara gönderdiini ifade etti.

Ekinci, yeterli tesis ve personele ulatklarnda daha fazla gence hizmet vereceklerini aktararak, 2 yl öncesine kadar kentte 8 dalda 8 bin örenci varken imdi 24 dalda 26 bin lisansl sporcunun bulunduunu kaydetti.

Faal sporcu saysnn 7 bin olduu bilgisini veren Ekinci, okullarn tatil olmasyla rnak Belediyesi i birliiyle açtklar, futbol, voleybol, resim, balama, gitar, keman ve ebru bata olmak üzere toplam 16 ayr kursta 4 bini akn kursiyerin eitim gördüünü belirtti.

Ekinci, gençlere imkan verildiinde, halterde Hurit Atak, gürete Sinan Sadak gibi Avrupa ve dünya ampiyonu sporcularn yetiebileceini sözlerine ekledi.

Tatili hem spor yaparak hem de elenerek geçirmelerini salyoruz

Yüzme antrenörü Emrullah Ömen, terör saldrlarnn ardndan kentte oluan huzur ikliminin spora yansdn belirterek, haftann 4 günü 200 örenciye 4 grup halinde yüzme örettiklerini söyledi.

Talebin yüksek olmas nedeniyle bavurulara yetiemediklerini belirten Ömen, Alabileceimiz kapasite 200 ama belki bu kadar daha bavuru var. Burada örencilerin tatillerini hem spor yaparak hem de elenerek geçirmelerini salyoruz. Öncelikle amacmz burada onlara yüzme kültürünü benimsetmek, sonra da ilimiz adna yarabilecek sporcu yetitirmek. eklinde konutu.

Kentin çok kötü günler geçirdiini hatrlatan Ömen, sportif aktivitelerle olumsuz etkileri en aza indirmeye çaltklarn, çocuklara spor ahlakn yerletirmeyi amaçladklarn vurgulad.

Basketbol oynayan 7. snf örencisi Muhammed Seba k, okullarn tatil olmasyla Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüü bünyesindeki tesislerde spor yapmaya baladn söyledi.

k, Basketbolu çok seviyorum. nallah iyi bir basketbolcu olacam düünüyorum. dedi.

Yüzme örenen 12 yandaki Berat Karaalp de bir yldr ald eitimle yüzmeyi örendiini dile getirerek, nallah iyi bir sporcu olarak ülkeme yararl bir fert olurum. Tatile gidemediimiz için buras bizim için tatil gibi oldu. diye konutu.

Ana Sayfaya Git